Externe

Siria: Regimul oprește înaintarea rebelilor pentru a sparge asediul la Alep

Grupurile de rebeli, care controlează cartierele din estul orașului Alep asediate de regim, au lansat o ofensivă la 28 octombrie și au reușit să ia sub control mai multe sectoare.

Potrivit OSDO, armata a recucerit sectoarele strategice, dintre care cartierul din vest Dahiyet al-Assad și satul Minyane, la periferia orașului.

Aceste recuceriri anulează toate progresele realizate de combatanții opoziției, dintre care Frontul Fateh al-Sham, fost Front al-Nosra care a renunțat la atașamentul său față de Al Qaida, pentru a sparge asediul regimului.

Forțele guvernamentale au încercuit Alep-Est în august, tăind ultima linie de aprovizionare către cartierele opoziției și impunând o blocadă ce a condus la penurie de alimente și combustibil.

Rebelii au încercat de mai multe ori să spargă asediul, dar niciun ajutor nu a ajuns în cartierele din est din iulie.

Potrivit OSDO, peste 450 de combatanți și civili au fost uciși în ultima încercare a rebelilor de a sparge asediul.

Printre morți figurează 215 combatanți — sirieni și străini — ai opoziției, dintre care unii au comis atentate sinucigașe, precum și 143 de membri ai forțelor regimului.

În jur de o sută de civili au murit de asemenea în bombardamente, cei mai mulți dintre ei în cartierele sub controlul regimului, dintre care 29 de copii.

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *