Moldova

ȘOCANT! 84% a apelor din fântânile din Moldova nu corespund parametrilor de calitate

Calitatea apei potabile din sursele subterane, în unele cazuri, nu corespunde nici după indicii bacteriologici. Cel mai mult sursele subterane de apă sunt afectate de fermele zootehnice, gunoişti, depozitele de îngrăşăminte şi deşeuri, precum şi de lipsa sistemelor de tratare și dezinfectare a apei.

Astfel, apa din fântâni poate fi periculoasă. Motivul: nitriții, nitrații și alte elemente care se găsesc în apă în concentrații ce depășesc parametrii de calitate a apei stabiliți prin Legea nr. 182 din 19 decembrie, 2019 privind calitatea apei potabile, notează Jurnal.md.

Potabilitatea și calitatea apei furnizată de S.A. „Apă-Canal Chişinău” este confirmată prin analize de laborator efectuate de laboratoarele proprii, de proces și de control, dar și prin analizele efectuate în cadrul programelor de monitorizare de audit a calității apei potabile, pe care le realizează instituțiile de resort, pentru asigurarea conformării calității apei potabile la reglementările legale pentru consumatori. De aceea, este primordial pentru fiecare să consume apă de calitate.

În urma investigațiilor efectuate se constatată că „Apa de la robinet este de bună calitate, nu influenţează negativ sănătatea şi nu trebuie tratată și filtrată suplimentar”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *