Moldova

Socialistul Bolea vrea ca SIS-ul să fie subordonat alianței Dodon+Șor+Plahotniuc din cauză cetățeniei române a Maiei Sandu

Deputatul socialist Vasile Bolea afirmă că Maia Sandu în calitatea sa de președinte al Republicii Moldova și comandat suprem al forțelor armate, ar putea utiliza instrumentele și instituțiile pe care le are în subordonare pentru a aduce destabilizarea în regiune. De asemenea, acesta a invocat că un alt motiv este faptul că Maia Sandu deține și cetățenia României. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Deputatul socialist Vasile Bolea a prezentat mai multe argumente privind inițiativa PSRM ca Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să revină în subordinea parlamentului.

„Avem un președinte nou ales. Din păcate, președintele ales deține și altă cetățenie decât cea a Republicii Moldova și din punctul ăsta de vedere, și după părerea mea, și după părerea colegilor, acesta ar fi o chestiune care -ar permite într-o oarecare circumstanță să folosească SIS în detrimentul securității naționale. Dacă nu greșesc, președintele nou ales atunci când a obținut a doua cetățenie, a depus jurământul de credință inclusiv altui stat”, a declarat Vasile Bolea.

Pentru a trece SIS-ul în subordinea Parlamentului este necesară o majoritate parlamentară. Alianța actuală este formată de depuții lui Dodon, Șor și Plahotniuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *