Actualitate

Șoferii cer din nou ieftinirea carburanților

Mihai Copacinschi a venit în fața Guvernului pentru că este împotriva prețurilor mari la carburanți. Tânărul spune că are prieteni, care locuiesc în Dubăsari, și ei plătesc pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 15,60 lei, pe când aici, la Chișinău, un litru de același fel de combustibil costă peste 19 lei. „Eu vreau să rămân la mine în țară, însă cu astfel de acțiuni și astfel de sisteme ne alungă din țară”, a remarcat tânărul.

Natalia Ianciu a venit la acțiunea de protest pentru a-și apăra drepturile, considerând majorările din ultima vreme nejustificate. Într-un an, prețurile au crescut cu 2-3 lei. Oamenii nu mai pot face față cu salariile pe care le au, iar majorările vin la fiecare două săptămâni. Se mai ieftinesc cu 5-15 bani, iar apoi cresc și cu 50-60 de bani, spune femeia.

Dumitru Munteanu spune că oamenii au nevoie de explicație de la autorități de unde se trag majorările. În ultimul timp, doar majorări se fac și nimeni nu explică nimic.

Ion Oleinic consideră că majorările au tentă politică. La acestea s-a recurs constant, pentru ca mai aproape de alegeri guvernarea să scadă prețurile pentru a mai câștiga dividende politice. „Asta e tactica pseudo-democraților de majora, iar în ajun să le scadă, ca mai apoi să apară în fața populației ca guvernanți buni”, a notat bărbatul.

Gheorghe Popa spune că, dacă participanții la protest nu vor fi auziți de către guvernare, protestele vor continua. Manifestanții vor o reacție de la autorități, o explicație, o ieftinire a carburanților.

Acesta este al doilea protest organizat împotriva majorărilor la carburanți, după ce prețurile plafon au fost în creștere mai multe săptămâni, iar pe 29 mai, ANRE a stabilit un preț plafon de 19,79 lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 și de 17,75 lei pentru motorină. În urma unui demers al premierului Pavel Filip, ANRE a suspendat pe 1 iunie decizia din 29 mai, revenindu-se la prețurile plafon aprobate cu două săptămâni înainte.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *