Social

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o fetiță de 12 ani pe trecerea de pietoni la Ciocana, și-a recunoscut vina

Șoferița de troleibuz care a accidentat mortal, în luna martie, o fetiță de 12 ani, și-a recunoscut vina. În cadrul primei ședințe de judecată, magistrații de la Judecătoria Chișinău, cu sediul la Buiucani, au admis cererea avocatului inculpatei de a examina cauza penală în procedură simplificată, transmite Moldova1.

Acest lucru va permite ca pedeapsa maximă să fie redusă cu o treime, iar procurorul va putea cere până la patru ani și opt luni de închisoare.

De asemenea, la ședința de astăzi au participat șoferița de troleibuz și părinții minorei accidentate mortal.

Vă amintim că tragedia s-a produs la 24 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Minora a fost lovită de un troleibuz, din nefericire fetița a decedat pe loc.

La 26 martie, judecătorii au dat curs demersului procurorilor. Astfel, șoferița va fi plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13, ceea ce înseamnă că va fi izolată până pe 23 aprilie 2023, cu calcularea termenului din ziua în care a fost reținută. Aceasta primise de curând carnetul de conducere ca șofer de troleibuz, susține propurorul.

Șoferița troleibuzului care a tamponat mortal fetița de 12 ani pe nume Anastasia Culai pe bd. Mircea cel Batrîn din Capitală a fost escortată la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pentru a fi examinat demersul procurorilor privind aplicarea mandatului de arest preventiv pentru 30 de zile, în contextul în care expiră cele 72 de ore.

Iar la 31 martie, șoferița a fost eliberată din penitenciar și transferată în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Violina Moraru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *