Politică

Șor se „rușinează” să guverneze cu Dodon, sau Dodon încearcă să camufleze „alianța” cu Șor?

„Platforma parlamentară „Pentru Moldova”(formată din deputați ai Partidului Șor + transfugi din PDM – n. red.) nu a fost creată pentru a-și oferi serviciile unui sau altui grup parlamentar. Nu intenționăm să inițiem relații pe bază de acorduri pe termen lung cu reprezentanții forțelor politice antagoniste. Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Scopul nostru este să asigurăm adoptarea legilor necesare societății. Credo-ul nostru politic și poziția noastră politică este: muncim pentru oameni și în beneficiul oamenilor” – evidențiază reprezentanții Platformei.

În același timp, ei spun că nu vor permite nimănui să folosească Platforma pentru intrigi și șantaj între partidele politice din Parlament. „Chiar și prima sesiune a Parlamentului, care a avut loc după o lungă pauză de inactivitate, a arătat că acțiunile noastre nu au avut o alură politică. Am susținut unele dintre acele proiecte de lege care au fost propuse de partidele de dreapta și unele dintre cele care au fost elaborate de socialiști și Guvern (au refuzat alături de PSRM să voteze pentru chemarea lui Chicu la audieri – n. red)”.

Tot ei spun că nu vor accepta abordări de genul „tu mie, eu ție”: „Noi nu suntem speculanți și nu avem de gând să facem comerț cu încrederea alegătorilor. Suntem încrezători că va veni timpul când vom putea implementa liber toate inițiativele noastre legislative, care, așa cum suntem convinși, vor îmbunătăți radical situația din Moldova”.

Prin urmare, membrii mai spun că Platforma „Pentru Moldova” s-a format în jurul ideii necesității reluării activității Parlamentului. „Acum facem totul pentru a face și menține funcționalitatea Parlamentului. În același timp, considerăm că actuala componență a Parlamentului nu trebuie menținută cu orice preț. Suntem pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate și credem că, într-o anumită măsură, acestea sunt chiar necesare. Foarte multe s-au schimbat de după ultimele alegeri parlamentare. În opinia noastră, componența Parlamentului trebuie să corespundă pe deplin noilor realități politice. Credem că societatea moldovenească nu va regreta dacă din Parlament vor dispărea pentru totdeauna partidele politice marginale, care pretind a fi autentice, dar în realitate au pierdut susținerea cetățenilor, în continuare „se curăță” și se izolează de toți, provocând, în organul legislativ discordie și confuzie”.

În final, reprezentanții Platformei spun că alegerile anticipate, în ciuda tensiunilor pe care le creează o campanie electorală, vor face situația politică mai clară și înțeleasă, vor evita conflictele dintre ramurile puterii, care sunt evidente ținând cont de actuala componență a Legislativului.

Dacă activitatea Parlamentului va fi blocată din nou (Șor+PSRM+transfugii din PDM pot garanta că situația nu este blocată – n. red), dintr-un motiv sau altul, alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai curând posibil”, au conchis membrii Platformei.

De menționat că în cadrul Platformei se regăsesc mai mulți deputați transfugi, ex-PDM, ex-Pro Moldova”, dar și deputați ai Partidului Politic „Șor”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *