Ultima oră

Spălare de bani prin intermediul unui cazinou virtual

Potrivit SIS, în cadrul investigaţiilor s-a constatat că o grupare criminală transnaţională a organizat în municipiul Chişinău practicarea jocurilor de noroc, fără aprobarea de către autorităţile abilitate a acestui gen de activitate. Făptuitorii au amenajat o sală de joc clandestină dotată cu rulete, dispozitive video, audio, tehnică de calcul, computere şi alt aparataj.

Jocurile de noroc, în speţă, se realizau în etape succesive prin intermediul unui site, un aşa-zis „cazinou on-line”, dar cu participarea unor persoane concrete. Figuranţii vizaţi în acest caz conduceau jocurile, „adunau banii câştigaţi” şi „plăteau câştigurile” – prin intermediul unui spaţiu virtual. Banii erau transferaţi în conturile mai multor companii off-shore prin diverse sisteme de decontări electronice.

În urma percheziţiilor la mai multe adrese unde organizaţia ilegală îşi desfăşura tranzacţiile, în flagrant delict au fost ridicate obiecte şi documente care confirmă caracterul activităţii conspirative a grupării.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *