Social

Starea de sănătate a atacatorului de la Aeroportul Internațional Chișinău s-a înrăutățit

Starea de sănătate a tadjikului Rustam Așurov, atacatorul care vineri seara, 30 iunie, a împușcat doi oameni la Aeroportul Internațional Chișinău, s-a înrăutățit și este calificată ca foarte gravă. Acesta se află în comă și este ținut în viață cu ajutorul unui aparat de respirație artificială, transmite Vocea Basarabiei.

Informația a fost confirmată pentru Ziua.md de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Astfel, potrivit șefului IGP, după atacul de la aeroport, la Chișinău au venit trei angajați ai Ministerului de Interne de la Dușanbe pentru a se documenta pe marginea acestui caz.

Vă amintim că în seara de 30 iunie, pe Aeroportul din Chișinău s-au auzit mai multe împușcături. Un cetățean al Tadjikistanului a primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta, nemulțumit, l-a deposedat pe un polițist de frontieră de arma din dotare și a efectuat mai multe împușcături. În urma atacului, polițistul de frontieră și un angajat al securității aeroportului, care a încercat să-l neutralizeze pe atacator, au fost răniți mortal.

Agresorul se află acum în îngrijirea medicilor, fiind rănit în urma operațiunii desfășurate pe aeroport de Brigada ”Fulger”. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, care a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău ar fi membru al unui grup criminal organizat și înainte de comiterea dublului omor la Chișinău, ar fi răpit un prim-vicepreședinte al unei bănci din Tadjikistan și era căutat în țara sa. Acesta a ajuns în țara noastră cu o cursă din Istanbul și intenționa ulterior să se ascundă în Uniunea Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *