CSI / Rusia

Teama de Neptun sau Harpoon? Flota Rusiei își mută mai la sud navele din Marea Neagră după ce nava „Moskva” a fost lovită de ucraineni

Rusia şi-a mutat mai la sud navele pe care le avea desfăşurate în nordul Mării Negre, o confirmare indirectă că nava „Moskva” a fost lovită de rachete ucrainene, după ce nava amiral a Flotei sale din Marea Neagră, care a fost grav avariată miercuri seara, a declarat joi un înalt oficial de la Pentagon, citat de EFE, potrivit Agerpres.de

Ucraina susţine că un tir cu rachetă lansat de forţele sale a distrus crucişătorul de rachete al Flotei ruse din Marea Neagră, în timp ce Rusia invocă un incendiu la bordul “Moskva” care a dus la detonarea unor muniţii.

Amintim că azi Ministerul rus al Apărării a recunoscut că nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul ”Moskva” a fost avariat în urma unui incendiu, iar muniţia de la bordul navei a explodat. Precizările ministerului rus al Apărării au venit la câteva ore după ce mai mulţi oficiali ucraineni au relatat că militarii ucraineni au lovit crucișătorul ”Moskva”, folosind un sistem de rachete anti-navă Neptun.

Moskva este nava amiral a Flotei Mării Negre, nava principală a Proiectului 1164 Atlant. A fost dat în funcțiune în 1983 sub denumirea de „Glorie”. În 1996, crucișătorul și-a primit numele actual. Armamentul principal al navei este compus din 16 lansatoare de rachete P-1000 Vulkan.

Aseară, autorităţile ucrainene au precizat că un atac cu rachete a provocat un incendiu la bordul crucişătorului rus Moskva.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *