Actualitate

TERMOCOM: „Pregătiți blocurile către sezonul de iarnă”

Furnizorul atenţionează că refuzul de a lichida neconformităţile nu va ţine cald în următorul sezon de încălzire, informează IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Termocom”, 99% din cauzele lipsei confortului termic în blocurile de locuit ţin de deficienţe tehnice ale sistemelor inginereşti de încălzire. Specialiştii Secţiei calitate a SA „Termocom” au remis gestionarilor a 99 de blocuri prescripţii pentru lichidarea neconformităţilor depistate.

Disfuncţionalităţile depistate în 51 blocuri ţin de înfundarea coloanelor, în 17 blocuri au fost depistate conectări directe, modificări în sistemul de încălzire – în 25 blocuri şi dereglări hidraulice – în 6 blocuri. Furnizorul anunţă că întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) s-au implicat activ în procesul de lichidare a neconformităţilor şi au înlăturat deja deficienţele în 38 de blocuri locative sau 77,5% din total.

Situaţia este diferită în cazul blocurilor locative gestionate de Cooperativele de construcţie a locuinţelor (CCL), Asociaţiile proprietarilor de locuinţe privatizate (APLP) şi regiile locativ-comunale, care refuză să înlăture deficienţele existente. Furnizorul mai anunţă că doar locatarii unui singur bloc gestionat de CCL şi-au exprimat printr-un proces-verbal acordul de a lichida deficienţele tehnice depistate.

În cazul blocurilor locative gestionate de APLP au fost remediate disfuncţionalităţile în 26 de blocuri. Dintre cele 3 blocuri locative cu deficienţe tehnice, aflate în administrarea instituţiilor departamentale şi a regiilor locativ-comunale, în niciun caz nu s-a intervenit în soluţionarea problemelor tehnice constatate.

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *