Film

Top 10 cele mai BUNE filme românești de pe Netflix

 10. Un pas în urma serafimilor
Un film bine primit de public și mai ales de comisia de la Gopo – primind 8 premii si 14 nominalizări – filmul spune povestea lui Gabriel, unui adolescent care își dorește să devină preot și care intră într-un seminar teologic. Regizorul – pe a cărui viață este bazată povestea – ne arată o imagine glamourizată și violentă a vieții de seminarist, încadrată într-un sistem totalitar în care preotul Ivan, interpretat de Vlad Ivanov, acționează precum fosta Securitate și îi pune pe noii recruți să semneze declarații împotriva studenților problematici.

9. Amintiri din epoca de aur
Epoca de aur, cum sunt denumiți ultimii 15 ani ai regimului lui Ceaușescu, a creat pe lângă nemulțumire și dispreț, multe legende urbane. Iar 5 dintre acestea au fost transformate în scurtmetraje neconvenționale scrise și produse de Cristian Mungiu. O serie de comedii amare în care poți trăi sau retrăi neajunsurile celei mai grele perioade din istoria recentă a României.

 8. Videogramele unei revoluții
Regizorii acestui film lasă imaginile să vorbească de la sine. Realizat imediat după revoluție, în 1992, alcătuit preponderent din found footage, filmul a devenit un document de referință cu privire la relațiile dintre mass-media și puterea politică din Europa la sfârșitului erei comuniste.

7. A fost sau n-a fost?
La 16 ani de la Revoluția din 1989, într-un oraș de provincie, patronul unui post local de televiziune vrea să afle adevărul. Și pentru asta invită doi așaziși revoluționari: Piscoci, un pensionar bătrân și Mănescu, un profesor de istorie bețiv. Alaturi de cei doi invitați, micul mogul vrea să răspundă la o întrebare care nu-şi găseşte răspunsul: A fost sau n-a fost revoluţie în oraşul lor?

A fost sau nu a fost? este o comedie minimalistă, care pune într-o lumină nouă evenimentele din 1989. Un critic american, scria pentru The New York Post: „Cel mai amuzant film pe care l-am văzut anul acesta.”

Află din clipul de mai jos cine completează Top 10 cele mai bune filme românești de pe Netflix.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *