Actualitate

Trei bărbați și o femeie riscă ani grei de pușcărie: Au recrutat 11 tinere din R. Moldova, ca să muncească în Rusia în calitate de chelneriţe

Astfel, prin sentinţa Judecătoria Chişinău, sediul Centru din 17 decembrie 2021, celor patru inculpaţi, le-au fost stabilite pedepse sub formă de închisoare a câte 18 ani, 11 ani, 7 ani, şi respectiv 10 ani. Inculpaţii au fost învinuiţi în aceea că, în perioada anilor 2006 – 2013, formând un grup criminal organizat, au recrutat 11 tinere din Republica Moldova, printre care şi o minoră, sub pretextul de a munci în Federaţia Rusă în calitate de chelneriţe, potrivit tvrmoldova.md.

Ulterior, ajunse la locul destinaţiei, victimele au fost impuse să acorde servicii sexuale contra plată, fiind achitate cu sume de până la 10 000 ruble pe zi, astfel ca rezultat al exploatării victimelor, inculpaţii au obţinut venituri materiale considerabile.

Pe toată durata investigării şi judecării cauzei penale părţilor vătămate le-a fost asigurată asistenţă juridică. La fel, una dintre ele a fost referită organelor competente şi a beneficiat de programul de reintegrare socială.

Potrivit sentinţei pronunţate s-a dispus încasarea de la inculpaţi în beneficiul părţilor vătămate a despăgubirilor pentru prejudiciul moral cauzat în sume cuprinse de la 10.000 lei – 50.000 lei. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chişinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *