Ultima oră

(TREZIREA MOLDOVENI!) General american: Trupele ruseşti din Transnistria sunt acolo pentru a împiedică Moldova să se orienteze spre Vest

"Ceea ce trebuie supravegheat sunt locurile unde o campanie puternică mediatică" susţinută de Rusia "este în curs de a fi pusă în practică", a afirmat cel mai înalt grad american, care comandă şi forţele americane din Europa, în cadrul unei audieri în Congres.

"Este ceea ce se întâmplă în special în Moldova", a continuat el. Moldova are acum un guvern pro-occidental şi "există trupe ruseşti în Transnistria care sunt acolo pentru a împiedică Moldova să se orienteze spre Vest", a reamintit el.

Dar generalul Breedlove a subliniat că pentru moment Ucraina rămâne ţintă cea mai evidenţă a Rusiei.

"Cred că nimeni nu poate fi sigur că Vladimir Putin şi-a îndeplinit (deja) obiectivele" în ceea ce priveşte această ţară, a declarat el.

Generalul Breedlove nu a detaliat opţiunile propuse preşedintelui Barack Obama în ceea ce priveşte o eventuală înarmare a Ucrainei.

"Această discuţie este foarte importantă", iar împotriva Rusiei trebuie utilizate toate mijloacele de presiune simultan, militare, economice şi de contra-propagandă, a subliniat acesta.  

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *