Economie

Ucraina: Putin a ordonat capturarea regiunii Donețk până la 15 septembrie

Vladimir Putin a ordonat trupelor rusești să ajungă la granițele administrative ale regiunii Donețk până la 15 septembrie. Șeful adjunct al Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksiy Gromov, a declarat acest lucru în cadrul unui briefing, a relatat agenția de presă Ukrainskaia Pravda.

Inamicul continuă să dețină districtele ocupate din regiunile Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporojie, Herson și Mykolaiev și încearcă să creeze condiții favorabile pentru o nouă ofensivă. Astfel, trupele de ocupație rusești își ajustează din nou planurile și acțiunile în conformitate cu ordinul lui Putin de a se retrage până la granițele administrative ale regiunii Donețk până la 15 septembrie.

Pentru a relua o ofensivă activă în estul Ucrainei, potrivit lui Gromov, Ministerul rus al Apărării continuă să regrupeze formațiunile și unitățile militare ale Corpului III Armată. Acesta este format din unități de voluntari recrutați în diferite regiuni ale Rusiei în vara anului 2022.

Ultimul succes major al forțelor ruse în Donbass a fost cucerirea aglomerării Severodonetsk-Lysychansk-Rubezhnoye și a teritoriului regiunii Luhansk în ansamblu. Aceasta a avut loc la începutul lunii iulie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *