Timpul Liber

„Uitaţi de bârlogurile vampirilor!” Castelul de lut din Transilvania, lăudat în presa britanică

„Uitaţi de bârlogurile vampirilor! Un nou hotel din Trasilvania pare un castel desprins din basme… făcut din lut şi paie. Arată de parcă a ieşit direct din paginile unei cărţi de poveşti, dar acest castel micuţ există cu adevărat”, este descris Castelul de lut din Porumbacu de Sus, în Valea Zânelor.

Jurnaliştii britanici amintesc de cei doi proprietari, Ravan şi Gabriela Vasile, care au apelat la priceperea arhitectului Ileana Mavrodin ca să le proiecteze şi să le construiacă o pensiune de vis, care să le aducă aminte de copilărie şi unde copiii lor să se simtă ca şi cum ar trăi în căsuţa piticilor.

Pentru acest vis au plecat din Bucureşti, iar ridicarea castelului a durat aproximativ 2 ani, fiind folosite numai materiale tradiţionale, ecologice, ca paiele, lutul, lemnul şi nisipul.

Construcţia are zece camere, care vor fi încălzite cu sobe, şi hotelul se va deschide cel mai probabil în această toamnă, când va fi inaugurat şi un restaurant cu preparate făcute din ingrediente organice.

Publlicaţia „Daily Mail” mai precizează că deşi hotelul nu s-a deschis încă, pagina de Facebook unde este prezentat are deja peste 26.000 de like-uri, iar turiştii vin la faţa locului doar ca să admire frumuseţea construcţiei.

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *