CSI / Rusia

Un profesor emerit din SUA anunță ultima greșeală a președintelui rus: Va fi cântecul de lebădă al lui Putin

Dacă obiectivele inițiale ale președintelui rus, din momentul începerii invaziei din Ucraina, de a cuceri toată țara vecină și de a înlocui regimul de la Kiev cu unul marionetă, nu au fost atinse, iată că acum Vladimir Putin face o greșeală fatală.

Embargoul energetic împotriva țărilor din vestul Europei este considerată o eroare care îl va costa foarte mult pe Putin, susține Avraham Shama, profesor emerit de la Universitatea New Mexico din Statele Unite, lucru care ar putea însemna cântecul de lebădă al liderului de la Kremlin, potrivit The Hill.

Putin va pierde războiul din Ucraina și va da cu mulți ani în urmă Rusia, după ce el va pleca de la Kremlin, aspect care îi va îmbunătăți reputația lui Joe Biden în lume.

Odată ce eșecul lui Putin va deveni evident, el își va îndrepta atenția asupra Statelor Unite pentru a se răzbuna. America trebuie să fie atentă și pregătită pentru ceea ce s-ar putea întâmpla, avertizează expertul.

Economia lui Putin primește o altă lovitură: Asia începe să-i închidă ușa Rusiei

Putin a crezut probabil că oprirea fluxului de gaze naturale al Rusiei către țările din vestul Europei le va sufoca economiile și le provoca tulburări interne publice și le va forța să-și retragă sprijinul pentru Ucraina, oferindu-i șansa să câștige războiul.

Dar până acum Uniunea Europeană a continuat să-și exprime sprijinul ferm pentru Ucraina, în ciuda costurilor economice și sociale mari.

Tot ceea ce și-a dorit Putin atunci când a inițiat ”operațiunea militară sepcială” din februarie a fost ca Ucraina să accepte să nu mai solicite aderarea la NATO, precum și să anexeze regiunea Donbas, așa cum a făcut-o cu Crimeea în 2014.

Invazia a motivat Suedia și Finlanda să adere la NATO, exact ceea ce nu dorea Putin ca Ucraina să facă. Acum, Putin este un războinic rănit care ar putea acționa irațional, consideră profesorul american.

Pe măsură ce războiul din Ucraina se stinge, Putin își va intensifica atacurile asupra Statelor Unite, deoarece el consideră America responsabilă de pierderile sale. El ar putea apela la atacuri cibernetice asupra SUA.

Dar Statele Unite trebuie să fie pregătite să lovească Rusia cu rapiditate și cu putere, pentru că acest lucru pare a fi singura limbă pe care Putin o înțelege. America nu trebuie să piardă acest nou Război Rece cu Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *