Politică

Detalii despre reținerea președintelui Motor Sici, Viaceslav Boguslaev, de către Serviciile Speciale ale Ucrainei

UPDATE/

Potrivit anchetei, acesta și șeful unuia dintre departamentele companiei sunt implicați într-un plan de transfer de bunuri militare către ocupanți, în special motoare de avion pentru avioanele de atac rusești.

Produsele primite au fost folosite de ruși pentru producția și repararea elicopterelor de atac de acest tip: Mi-8AMTSh-VN “Sapsan”, KA-52 “Alligator” și Mi-28N “Night Hunter”.

Viacheslav Boguslaev este unul dintre cei mai avuți ucraineni care a fost reținut fiind acuzat de trădare și colaborare cu trupele Kremlinului.

Viacheslav Boguslaev, fost proprietar al unui prestigios constructor de motoare de aeronave din centrul Ucrainei a fost reținut sub acuzația de trădare, arată usnews.com.

Presa ucraineană scrie că Viacheslav Boguslaev este „șeful onorific” al companiei Motor Sich din orașul central Zaporojie și că, potrivit unor rapoartele de securitate, Boguslaev, un fost membru al Parlamentului Ucrainei, a fost suspectat că a colaborat și a ajutat forțele ruse care ocupa zone din regiunile ucrainene din est, inclusiv din regiunea Zaporojie.

Orașul Zaporojie rămâne sub control ucrainean.

Rapoartele citau surse de securitate spunând că anchetatorii au trebuit să spargă ușa din față a casei lui Boguslaev pentru a face o percheziție și a-l reține.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *