ActualitateExterne

UPDATE / Putin își varsă nervii pe Ucraina: atac masiv în Kiev

UPDATE 2 ianuarie, ora 09.35:

Cel puţin zece persoane au murit la Kiev în urma unui atac rusesc cu rachete (primarul Kliciko)

Cel puţin zece persoane au fost ucise în urma unui atac rusesc cu rachete asupra capitalei ucrainene, Kiev, a anunţat primarul Vitali Kliciko pe aplicaţia de mesagerie Telegram, relatează RADOR RADIO ROMÂNIA. Anterior, administraţia militară a capitalei a comunicat pe Telegram că sistemele de apărare antirachetă ale Ucrainei au fost angrenate marţi în respingerea atacurilor cu rachete venite din Rusia. Atacul cu rachete a survenit după unul cu drone, lansat de Rusia cu câteva ore înainte.

Știrea inițială:

Putin își varsă nervii pe Ucraina: atac masiv în Kiev

Autorităţile ucrainene au declanşat alertele aeriene pentru întreaga ţară din cauza ameninţării reprezentate de bombardierele ruseşti active, iar rachete ruseşti se îndreptau, marţi dimineaţă, spre Kiev, relatează BFM TV, relatează News.ro.

“Kiev – rămâneţi în adăposturi. Multe rachete se îndreaptă (spre voi)”, au transmis forţele aeriene ucrainene pe Telegram. Cu câteva ore mai devreme, armata avertizase că bombardiere strategice ruseşti se află în aer.

“Pericol de rachete în zonele în care este în vigoare alerta aeriană! Ameninţare de lansări de rachete de croazieră de la avioane Tu-95MS. Un total de 16 bombardiere strategice Tu-95MS se află în aer”, anunţaseră Forţele Aeriene pe Telegram.

Context

După decolări raportate în Rusia la Olenia (nord-vest) şi Engels (sud-vest), mai multe avioane Tupolev Tu-95MS se află în spaţiul aerian rusesc, au anunţat oficialii militari ucraineni pe Telegram. De asemenea, patru bombardiere Tu-22M3 au părăsit amplasamentul rusesc de la Ceaikovka, în apropiere de graniţa cu Belarus.

Moscova şi Kievul au înregistrat o escaladare a violenţelor în ultimele zile, cu un atac fără precedent care a făcut 24 de morţi sâmbătă la Belgorod, în Rusia, care a urmat unui atac cu rachete asupra Ucrainei, vineri, calificat drept “masiv” de Kiev, care a ucis aproximativ 40 de persoane.

Vezi și: Putin dă marele semnal la început de 2024 pentru Ucraina: ‘Nu avem dorinţa de a lupta la nesfârşit, dar nici nu vom renunţa la poziţiile noastre!’.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *