Actualitate

UPDATE / VIDEO: Protestul s-a încheiat – organizatorii au invitat oamenii la o nouă manifestație de amploare pe 17 septembrie, ora 12:00, în PMAN

Cu ocazia protestelor de amploare de astăzi, împotriva sistemului mixt de vot, postul 10TV a realizat o ediție specială, cu invitați importanți în platou:
Mai jos urmăriți și înregistrarea video a protestului:

UPDATE 16:00: Liderii protestului de astăzi au încheiat manifestația cu câte un discurs și au anunțat despre organizarea unui nou protest de amploare pe data de 17 septembrie, la ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale. 

UPDATE 15:15: Mulțimea a ajuns în marș și la sediul central al Partidului Democrat din Moldova, de pe strada Tighina, unde scandează: Hoții, hoții, hoții. Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta. PD-PSRM – aceeași mafie. Jos mafia. Plahotniuc, nu uita, vrem papuci din pielea ta. 

UPDATE 14:15: Protestatarii au ajuns în fața sediului Partidului Socialiștilor. Andrei Năstase: Această canalie, Igor Dodon, a trădat… Dodon, nu uita, ai și tu celula ta.

UPDATE 14:10: Un mesaj pentru cei care nu au ieșit astăzi la protest: „Dacă vă pasă, nu stați acasă”, strigă mulțimea, la îndemnul liderilor protestatari. 

UPDATE 14:00: Mii de oameni merg spre sediul PSRM și scandează: PDM și PSRM – aceeași mafie!

UPDATE 13:50: În timpul marșului de protest, cei prezenți strigă: Jos dictatura și Jos mafia!

UPDATE 13:40: Acțiunea de protest s-a încheiat. Acum protestatarii au pornit în marș la sediile partidelor care au votat în Parlament pentru schimbarea sistemului electoral. 

UPDATE 13:30: În fața protestatarilor a ieșit interpretul Cătălin Josan: Diaspora-i cu noi. Să nu creadă ei că vor putea închide gura diasporei. Uniți-vă împotriva celor care v-au alungat din țară. Baștina-i cu voi! 

UPDATE 13:20: Mulțimea pornește într-un marș de protest spre sediul Partidului Socialiștilor și voi încheia mitingul în fața sediului Partidului Democrat. Oamenii scandează: Jos Plahotniuc.

UPDATE 13:00: Unul dintre liderii protestului de astăzi este președintele PPDA, Andrei Năstase: „Nu schimbăm sistemul, vă schimbăm pe voi. Noi nu cedăm. Tot răul are un sfârșit”. 

UPDATE 12:53: La îndemnul Maiei Sandu, mulțimea scandează: Să vă fie frică, poporul se ridică…

UPDATE 12:43: La protestul de azi este prezentă și Maia Sandu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate: Acești corupți ne-au furat la alegerile prezidențiale de anul trecut, acum vor să ne fure și la alegerile parlamentare din 2018. Plahotniuc și Dodon vor să rămână la putere. Plahotniuc-Dodon la tomberon. Ei ne transformă în cea mai coruptă și săracă țară…
UPDATE 12:35: Protestatarii sunt nemulțumiți de acțiunile principalului partid de la Guvernare și de activitatea presei: „Jos Partidul Democrat și Jos Publika”, se aude în fața Parlamentului.  

UPDATE 12:28: Cei care s-au adunat în centrul capitalei cer demisia minisrului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan. Mulțimea scandează: „Jos Jizdan. Noi suntem poporul…” 

UPDATE 12:23: În fața Parlamentului Republicii Moldova se aude: Sus democrația!

UPDATE 12:19: Protestatarii scandează: Noi nu cedăm. Suntem pregătiți pentru luptă…

UPDATE 12:16: În fața Parlamentului au început discursurile protestatarilor:

UPDATE 12:10: Oamenii sunt nemulțumiți de acțiunile celor care susțin actuala guvernare. 

UPDATE 12:03: O bună parte din bulevardul Ștefan cel Mare a fost împânzit cu pliante care-l iau în derâdere pe liderului Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase!

Conform așteptărilor organizatorilor, la protest ar urma să participe zeci de mii de cetățeni.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a spus: „Să nu-i lăsăm pe cei care speculează în continuare că ceea ce s-a făcut ieri este în interesul cetățenilor. Noi avem sprijinul și confirmarea poporului care știu ce-i democrația. Noi suntem oameni conștienți și ne vom apăra democrația până la capăt. Să ne încurajăm să fim auziți până la Bruxelles. Cauza noastră e una corectă. Jos mafia de la guvernare!”.

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, s-a adresat societății civile din România: „În condițiile în care europenii critică acest sistem mixt, noi îl adoptăm. Societăți civile din România îi cerem să ia act de declarațiile Premierului român, care a salutat modificarea sistemului, asta când România îl critică. Vom demonstra generațiilor că suntem tari. Noi nu cedăm!”.

Liderul PUN, Anatol Șalaru: „Vă invit să ieșim cu toții mâine la ora 12 la mitingul organizat de PAS și PPDA împotriva votului mixt care, se va desfășura în fața Parlamentului Republicii Moldova. Este necesar să dăm un semnal partenerilor noștri externi că Republica Moldova nu poate fi îngenuncheată. Un popor care a rezistat deznaționalizării, deportărilor și ciumei roșii nu poate fi învins de niște aventurieri ai istoriei indiferent că se numește Plahotniuc, Dodon,Candu etc. Vă aștept pe toți mâine la ora 12 în fața parlamentului!”

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *