Timpul Liber

(UTIL) Trucuri pentru amenajarea spațiilor înguste

Bucătăriile, băile şi holurile se numără printre cele mai defavorizate încăperi în ceea ce priveşte suprafaţă. În locuinţele noi, de tip open-space, există tendinţa de a delimita funcţiunile prin intermediul unor separatoare sau al unor pereţi din gips-carton, fapt care contribuie semnificativ la îngustarea lor. Ce e de făcut? În rândurile următoare, îţi oferim câteva idei care te pot ajută să obţii o amenajare reuşită într-un spaţiu îngust.

1. Amenajare pe verticală

Valorificarea spaţiului pe verticală reprezintă cea mai bună soluţie de amenajare a unei încăperi înguste. Acest lucru ajută la eliminarea unor piese de mobilier de sol, care ocupă din suprafaţă utilă a încăperii. În acest fel, te pot bucură de mai multă libertate de mişcare. Atenţie! Sunt recomandate rafturile deschise sau poliţele şi dulapurile mai puţin voluminoase. În caz contrar, se va obţine o amenajare „apăsătoare” şi obositoare.

2. Nişe în perete

În cazul în care există nişe în perete sau pot fi create, este indicat să le utilizezi la maximum. Motivul este simplu de intuit: poţi renunţă la câteva unităţi de depozitare şi să beneficiezi de mai mult spaţiu.

3. Elemente decorative de tip 2 în 1

În spaţiile deschise, delimitarea unor funcţiuni se poate face prin intermediul unor obiecte care să joace mai multe roluri: separare şi depozitare. De exemplu, separarea dormitorului de living se poate realiza prin intermediul unei piese de mobilier care să joace atât rol de perete, cât şi de biblioteca.

4. Alb sau culori deschise

Evita culorile puternice şi nuanţele închise. Albul şi nuanţele deschise sau pastelate sunt cele mai potrivite într-un spaţiu îngust. Deasemenea evitaţi folosirea mai multor culori.

5. Materiale lucioase sau transparente

Dulapurile suspendate cu uşi din sticlă transparenţă, oglinzile, corpurile de mobilier cu finisaj lucios şi aparatele electrocasnice cu aspect metalizat sunt cele mai indicate în spaţiile înguste. Acestea oferă transparenţă, reflectă lumina şi creează senzaţia de amplificare a spaţiului.

6. Evitaţi obiectele de mobilier de dimensiuni mari precum şi încărcarea cu decoraţiuni.

7. Dacă totuşi este necesar mobilier sau accesorii, este bine să optaţi pentru unele de tip multifuncţional. În bucătărie folosiţi organizatoare şi sertare inteligente.

8. Renunţaţi la accesorii şi alte obiecte care nu sunt foarte necesare, de exemplu se poate renunţă la uşi.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *