Spre UE

Vești bune și pentru R: Moldova! Olaf Scholz: Restaurarea Ucrainei trebuie planificată pornind de la faptul că va deveni membră a UE în viitor

În cadrul forumului economic germano-ucrainean de la Berlin, cancelarul german a asigurat Kievul că sectorul energetic ucrainean va fi reconstruit, astfel încât Ucraina să devină un furnizor eficient de energie electrică pentru UE. El a făcut apel la planuri de reconstrucție a țării noastre ca viitor membru al Uniunii Europene, relatează DW.

Cancelarul german Olaf Scholz l-a primit la Berlin pe prim-ministrul ucrainean Denis Șmigal. În timpul discuțiilor, părțile au discutat despre situația actuală din Ucraina, despre sprijinul guvernului german pentru Kiev, precum și despre inițiativele de reconstrucție a Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

În acest sens, el a făcut referire la conferința de experți din 25 octombrie privind reconstrucția Ucrainei. “Cancelarul federal și-a exprimat respectul și a recunoscut curajul poporului ucrainean de a se apăra împotriva a opt luni de agresiune militară rusă“, a declarat Hebeestreit.

El a spus că Scholz a subliniat că Germania și UE intenționează să continue sprijinul politic, financiar, economic și umanitar pentru Ucraina, precum și asistența militară pentru această țară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *