Social

VIDEO. Adrian Glijin, eliberat de regimul de la Tiraspol, a părăsit țara. „Detenția din închisoare a continuat acasă într-un regim de filaj 24/24”

Pe 7 aprilie 2023 autoritățile anunțau că Adrian Glijin a fost eliberat de regimul de la Tiraspol, însă în libertate nu a însemnat și în siguranță. Detenția din închisoare a continuat acasă într-un regim de filaj 24/24, scrie Zona de Securitate într-un reportaj video amplu, scrie Realitatea.md.

Imediat după eliberare Adrian a primit asigurări, atât din partea Guvernului, cât și a Parlamentului, că va beneficia de ajutor din partea autorităților de la Chișinău, reabilitare atât fizică, cât și morală, însă aceste promisiuni nu s-au materializat. Astfel, Adrian nu planifică să se întoarcă în Moldova, până cele două maluri nu vor fi împreună.

Condamnat în regiunea transnistreană pentru „spionaj” și eliberat după doi ani și jumătate de detenție în schimbul eliberării lui Andrei Samonii, unicul milițian transnistrean judecat pe malul drept pentru tortură și răpire de persoane, Adrian a continuat să fie persecutat și după ce a fost lăsat să plece acasă. El a fost de acord să ne ofere un interviu despre cum i s-a fabricat dosarul, legătura cu Serviciul moldovean de Informații și Securitate, bătăile prin care a trecut și lipsa unei reabilitări reale post detenție, însă discuția a fost posibilă doar după ce bărbatul a părăsit Republica Moldova, având semnale că i se fabrică un nou dosar.

Vă amintim că la 7 aprilie 2023, Adrian Glijin a fost eliberat din detenție, iar Biroul Politici de Reintegrare salută eliberarea din detenție a acestuia, care a fost închis pe 7 octombrie 2020 de structurile de forță de la Tiraspol.

În această perioadă, vicepremierul pentru Eeintegrare și Biroul Politici de Reintegrare au depus eforturi susținute în vederea eliberării necondiționate a acestuia, făcând uz de toate platformele de dialog disponibile, scrie Deschide.md.

De asemenea, mențioăm că Adrian Glijin, răpit și deținut ilegal în regiunea transnistreană, potrivit mamei sale, a fost condamnat de așa-numita „judecătorie supremă” din Transnistria la 13 ani și jumătate de detenție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Intr-un fel bine va face ! Chiar mult mai rau va trebuie, ca voi nu vreti sa fiti romani, nu va trebuie unire. Asa ca, nu va mai plangeti, mai rau sa va faca transnistrenii si sa urmeze si gagauzii sa va calce in picioare. O meritati cu varf si indesat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *