Social

Moldoveanul Adrian Glijin, răpit și deținut ilegal în regiunea transnistreană, eliberat din detenție

Biroul Politici de Reintegrare salută eliberarea din detenție a lui Adrian Glijin, care a fost închis pe 7 octombrie 2020 de structurile de forță de la Tiraspol.

În această perioadă, vicepremierul pentru Eeintegrare și Biroul Politici de Reintegrare au depus eforturi susținute în vederea eliberării necondiționate a acestuia, făcând uz de toate platformele de dialog disponibile, scrie Deschide.md.

La fel, fiind în contact permanent cu actorii din formatul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, au fost făcute toate demersurile necesare pentru restabilirea drepturilor și libertăților fundamentale ale lui Glijin.

Astfel, BPR aduce mulțumiri Misiunii OSCE din Republica Moldova, Asociației Obștești „Promo-LEX”, presei din Moldova, tuturor celor care au urmărit îndeaproape acest dosar și au contribuit prin poziția lor la eliberarea lui Glijin.

Potrivit Biroului, această acțiune poate servi ca exemplu în multiple alte cazuri similare de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, printre care cele ale cetățenilor V. Pleșcanov, G. Kuzmiciov, V. Dudnic, V. Pogorlețchi, S. Mantaluța, M. Petiș și mulți alți cetățeni ai R. Moldova, care au de suferit în urma acțiunilor ilegale ale Tiraspolului.

De asemenea, mențioăm că Adrian Glijin, răpit și deținut ilegal în regiunea transnistreană, potrivit mamei sale, a fost condamnat de așa-numita „judecătorie supremă” din Transnistria la 13 ani și jumătate de detenție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *