CSI / Rusia

VIDEO. Avionul lui Prigojin, doborât de ucraineni. „Bucătarul lui Putin” îl provocase pe președintele Ucrainei la un duel aerian

Ucrainenii au doborât un bombardier rusesc Su-24 al grupului Wagner în zona Bahmut, aparatul suferind avarii care îl țin blocat la sol. Menționăm că este același avion cu care Evgheni Prigojin, numit și „Bucătarul lui Putin” zburase cu câteva zile mai înainte, când l-a provocat pe liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski la un duel aerian.

Potrivit Digi24, imagini cu aparatul Su-24 avariat au apărut pe rețelele sociale, în care se vede că avionul a fost lovit de proiectile în partea din spate.

„Un avion de atac rusesc Su-24M, operat de gruparea Wagner, a fost serios avariat de ucraineni în urma unei lovituri cu o rachetă MANPAD deasupra Bahmutului, în regiunea Donețk. A reușit să se întoarcă la bază, dar este puțin probabil să mai poată zbura în curând”, se arată pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, care a postat și un video în care se văd urmările loviturii.

Ulterior, Prigojin a confirmat incidentul, răspunzând pe rețeaua socială rusească VKontakte întrebării dacă este vorba de același avion cu care zburase cu câteva zile înainte.

„Da, într-adevăr, acel avion a fost lovit astăzi (13 februarie – n.r.) de la sol de către sistemul de apărare antiaeriană al inamicului. Pilotul a reușit un miracol, aterizând avionul în flăcări, îndeplinind misiunea de luptă. În acest moment, tehnicienii repară aeronava. Pilotul este nemaipomenit. Cinste și onoare lui”, a transmis acesta pe canalul de presă al companiei sale, Concord, potrivit sursei citate.

Menționăm că fondatorul grupului Wagner Evgheni Prigojin a făcut publică luni, 6 februarie, o înregistrare video cu el însuşi în cockpitul unui avion militar în care îl provoacă pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la un duel aerian.

„Volodimir (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bahmutul. Mâine voi zbura cu un MiG-29. Dacă vrei, hai să ne întâlnim în aer. Dacă câștigi, iei tu Bahmutul. Dacă nu, avansăm noi până la (râul) Nipru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *