Politică

VIDEO. CC continuă examinarea demersului Guvernului privind scoaterea în afara legii a Partidului „Șor”

Joi, 11 mai, începând cu ora 10:00, va continua ședința Curții Constituționale în care este examinat demersul Guvernului referitor la constituționalitatea Partidului Politic ȘOR. Ședința de astăzi este o continuare a celei de ieri, care a durat circa 7 ore.

Vă amintim că în ședința de miercuri, au fost examinate mai multe demersuri ale avocaților Partidului Șor, printre care și amânarea ședinței pentru asigurarea participării la ședință a deputatei formațiunii, Marina Tauber, demers care a fost admis parțial de către magistrații Înaltei Curți, potrivit Radiomoldova.md.

De asemenea, menționăm că Guvernul a cerut în luna noiembrie 2022 scoaterea în afara legii a Partidului Șor, pe care îl acuză că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova, fiind finanțat din exterior și sprijinit de către serviciile secrete rusești.

Liderul formațiunii, fugarul condamnat recent la 15 ani în dosarul fraudei bancare, Ilan Șor, califică demersul Guvernului drept comandă politică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *