Politică

VIDEO. Ce a declarat ambasadorul rus la ieșirea din sediul MAEIE

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, a evitat să ofere detalii despre discuţiile pe care le-a avut cu Nicu Popescu la sediul Ministerului de Externe, unde a fost convocat în această dimineaţă.

Fiind întrebat dacă rachetele lansate de Rusia asupra Ucrainei reprezintă un pericol la adresa securităţii Republicii Moldova, acesta a menţionat că nu are, deocamdată, niciun comentariu de făcut şi a sugerat să solicităm informaţii de la serviciul de presă, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

De asemenea, Vasnețov nu a vrut să ofere un răspuns clar nici dacă aceste rachete au fost lansate intenţionat sau a fost o greşeală.

„Am discutat despre relaţiile bilaterale, iar detaliile discuţiilor le puteţi afla de la serviciul de presă. ”- Aceste rachete au fost lansate intenţionat sau a fost o greşeală? – Noi cu voi, cu toţii, citim şi aflăm lucrurile de aici. – Autorităţile din Moldova consideră că aceste acţiuni reprezintă o ameninţare la adresa securităţii ţării. – Deocamdată nu avem niciun fel de comentarii”, a menţionat el.

El a mai fost întrebat ce explicaţii are pentru ultimele atacuri ale armatei ruse asupra Kievului. Şi în acest caz, Vasneţov a evitat să răspundă şi a recomandat să citim ce scrie presa rusă despre asta.

”- Cum explicaţi ultimele atacuri pe teritoriul Ucrainei, în special asupra diferitor obiecte civile? Aţi văzut că una din rachete a distrus un teren de joacă? – Citiţi atent presa rusă şi declaraţiile autorităţilor ruse”, a declarat Oleg Vasneţov.

Vă amintim că ambasadorul rus la Chişinău a fost convocat în această dimineaţă la sediul Ministerului de Externe după ce trei rachete ruseşti lansate asupra Ucrainei au survolat spaţiul aerian al Moldovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *