Social

VIDEO. Ce au depistat procurorii în urma perchezițiilor în dosarul Bismobil Kitchen

În timp ce fondatul Bismobil Kitchen neagă faptul că ar fi încercat să influențeze martorii în dosarul în care este vizat, procurorul Vitalie Costișanu susține contrariul și aduce drept argument mesajele din telefoanele persoanelor cu care Mihail Șaran ar fi încercat să poarte discuții legate de anchetă, transmite TV8.

Mai mult ca atât, procurorul susține că deși nu au fost prezenți la ședința de judecată de joi, 6 aprilie, martorii ar fi confirmat că au purtat cu Șaran discuții legate de dosar, fapt confirmat și în urma examinării dispozitivelor electronice ale acestora. 

De asemenea, în urma perchezițiilor de luni, 3 aprilie, oamenii legii au ridicat telefonul omului de afaceri. 

„S-au stabilit mesaje șterse, care au fost restabilite, mesaje prin care dumnealui discută cu persoane din anturaj legat de mersul procesului penal și gestionarea de mai departe a situației create”, a spus procurorul de caz.

Menționăm că Mihail Șaran a fost reținut acum două luni, pe Aeroportul de la Chișinău, după care a fost mutat din arest în Penitenciarul nr. 13, apoi în arest la domiciliu săptămâna trecută, prin decizia Curții de Apel Chișinău. 

Împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului acestuia Mihail Șaran sunt înregistrate 15 plângeri din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă.

Sute de oameni au rămas fără mii de euro și fără bucătării, după ce magazinele Bismobil Kitchen din toată România au fost închise. În medie, oamenii au plătit aproximativ 6000 de euro, reprezentând un avans de 70% pentru bucătării pe care nu le-au mai primit.

Disperați că nu își primesc nici banii, nici bucătăriile, oamenii au început să facă plângeri de mai bine de o lună la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) și Poliție, dar polițiștii și inspectorii OPC se mișcă cu încetinitorul, în ritm de melc, și nu par impresionați de sutele de păgubiți. Așa că între timp, firma a închis toate magazinele din țară, iar reprezentanții ei sunt de negăsit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *