CSI / Rusia

VIDEO. Continuă protestele în cea mai „rebelă” republică din Rusia. Oamenii, furioși că n-au avut apă toată vara, au blocat principala autostradă

Locuitorii din republica rusească Daghestan, din sudul Rusiei, au ieșit în stradă și au blocat principala autostradă federală, în semn de protest față de lipsa apei potabile pe parcursul verii, a transmis presa locală, citată de The Moscow Times.

Traficul a fost blocat complet în satul Karaman 2, aflat chiar de-alungul autostrăzii care conectează capitala Daghestanului, Mahahkala, de orașul Astrahan, așa cum se vede în imaginile video publicate de site-ul independent de știri RusNews.

„Un conflict a izbucnit între oamenii care cereau să primească apă și șoferii revoltați de faptul că autostrada fusese blocată”, a tranmis agenția din Ministerul de Interne rus care se ocupă de această republică. 

RusNews și publicația Cernovik, din Daghestan, au transmis că locuitorii acestui sat au stat fără apă „practic toată vara”. În total, în jur de 200 de locuitori au sfidat amenințarea guvernatorului Daghestanului, Serghei Melikov, care le-a spus că protestele neautorizate vor fi pedepsite penal.

Nu este clar dacă au fost făcute arestări la aceste proteste. Poliția din Daghestan a transmis că protestatarii au fost „într-un final” dispersați și că traficul a fost restabilit pe parcursul serii.

Demonstrațiile de duminică seară vin la câteva zile după ce locuitorii din Mahahkala au baricadat primăria după trei zile de căderi de curent, despre care autoritățile au spus că au fost cauzate de un val de căldură.

Daghestanul este cunoscut pentru atitudinea „rebelă” față de dictatura de la Kremlin, fiind una dintre republicile în care au avut loc proteste serioase împotriva mobilizării lui Putin de anul trecut. Atunci, au fost surprinse imagini incredibile cu femei care aleargă polițiști pe stradă. Forțele de ordine au uzat, atunci, de arme de foc pentru a-i dispersa pe protestatari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *