Actualitate

VIDEO. CSS, îngrijorat de mobiliarea parțială din Rusia. Maia Sandu: „A crescut numărul de incidente în zona de securitate. Se lucrează să deescaladeze situația”

Șefa statului Maia Sandu, a ieșit în fața presei pentru a anunța deciziile Consiliului Suprem de Securitate (CSS), care a fost convocat sâmbăta trecută. Ea a vorbit despre situația din regiune, dar și de măsurile luate de CSS în contextul anunțării mobilizării parțiale din Rusia, potrivit Realitatea.md.

„Există riscul de mobilizare a cetățenilor din Estul țării RM, pentru a descuraja asemena acțiuni analizăm oportunitatea revocării cetățeniei RM pentru cei cu cetățenia RM și a Federației Ruse, pentru cei care vor lupta de partea agresorului. La fel examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au dor cetățenia RM sau doar cetățenia Federației Ruse și se înrolează de partea agresorului”, a declarat președinta R.Moldova.

Totodată, ea a anunțat că Ministerul de Externe de la Chișinău va începe discuții cu Federația Rusă pentru a evita recrutarea moldovenilor în războiul din Ucraina.

„A crescut numărul de incidente în zona de securitate. Cetățenii sunt supuși unor controale neconforme standardelor misiunii de pacificare. Reprezentanții noștri în Comisia Unificată de Control solicită clarifică și lucrează să deescaladeze situația” a mai declarat Maia Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *