Social

VIDEO/ Cum soția unui fost magistrat din Chișinău a scăpat de dosar penal

Fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Chişinău, Ghenadie Pavliuc, şi-ar fi ajutat soţia să scape de dosar penal după ce aceasta nu s-a conformat cerinţelor poliţiştilor ca să fie testată la alcoolemie.

Ulterior, cazul a fost sesizat pe Harta Corupţiei a portalului Anticorupţie.md, redacţiei fiindu-i oferită şi o înregistrare video.

Menționăm că ncidentul ar fi avut loc în luna ianuarie a anului curent. Agenţii de circulaţie au observat pe o stradă din sectorul Ciocana, Chișinău că un automobil se deplasa haotic. Poliţiştii au oprit mijlocul de transport şi i-au cerut femeii să prezinte actele.

Astfel, în înregistrarea video se poate observa cum aceasta a ieşit din maşină şi a început să ţipe şi să umilească agenţii de circulaţie. Femeia a devenit şi mai furioasă când oamenii legii i-au cerut să meargă cu ei pentru a-i fi prelevate probele biologice pentru testul la alcoolemie.

Ulterior, s-a dovedit că femeia este medicul Carolina Pavliuc, soţia lui Ghenadie Pavliuc, pe atunci şef al oficiului Ciocana al Judecătoriei Chişinău. Magistratul ar fi intervenit, astfel cazul nu a ajuns nici în registrele poliţiei.

Precizăm că articolul 264/1 din Codul Penal stabileşte că refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Carolina Pavliuc a negat iniţial că ar fi avut vre-un incident cu agenţii de circulaţie şi a spus că nu se foloseşte de automobil. După ce i-au fost prezentate detalii, femeia a spus că se foloseşte uneori de automobil, iar incidentul cu poliţiştii a fost aplanat repede, fără a fi necesară intervenţia soţului.

„Eu m-am oprit la magazin şi lor li s-a părut ceva. Eu aveam probleme la lucru şi plângeam. Nici nu mâncasem în ziua respectivă, nu să mai beau. Eram şi obosită, căci erau multe cazuri de Covid. Eu am plâns şi le-am spus poliţiştilor despre problemele mele, iar ei m-au înţeles”, a declarat Carolina Pavliuc.

Ghenadie Pavliuc a refuzat să ne vorbească despre incident.

„Vreau să vă amintesc că nu mai sunt o persoană publică şi nu voi da răspunsuri la întrebări care nici nu mă privesc pe mine. În al doilea rând, odată cu constatarea anumitor situaţii necorespunzătoare din partea Carolinei Pavliuc, precum şi în legătură cu alte împrejurări de ordin privat, relaţiile de conveţuire între mine şi soţie au încetat să mai existe. Aşa că nu mă pot expune în legătură cu anumite acţiuni sau inacţiuni ale Carolinei Pavliuc”, a declarat la telefon fostul magistrat.

Vă amintim că magistratul Ghenadie Pavliuc și-a depus mandatul în luna martie a anului curent.

În 2015 i-a aplicat fugarului Ilan Şor un mandat de arestare la domiciliu, deşi procurorii solicitau arest preventiv în penitenciar. Peste trei săptămâni, l-a eliberat şi din arestul la domiciliu.

De asemea, în 2015, la solicitarea procurorilor, l-a trimis după gratii pe Vlad Filat. Tot Pavliuc a emis şi una dintre cele mai dubioase decizii înregistrate în ultima perioadă în justiţia din Republica Moldova, scrie ZdG.

Ghenadie Pavliuc a declarat pentru anul 2021 două automobile de model Lexus NX300h, procurate în 2020, dintre care una este înregistrată pe numele Carolinei Pavliuc.

Sursa: Anticoruptie.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *