CSI / Rusia

VIDEO. Decizia lui Putin, după atentatul cu bombă de la Sankt Petersburg

Președintele Rusiei, Vladimir Putin l-a decorat postum cu ”Ordinul Curajului”, ”pentru curajul şi bravura de care a dat dovadă”, pe bloggerul militar Vladlen Tatarski, al cărui nume real era Maxim Fomin, ucis duminică, 2 aprilie, într-un atentat cu bombă la Sankt Peterburg, un asasinat de care Moscova acuză Ucraina şi ”agenţi” ai opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

Putin l-a decorat postum pe Fomin ”pentru curajul şi bravura de care a dat dovadă în exercitarea funcţiei sale profesionale”, se arată într-un decret publicat luni pe site-ul Kremlinului.

Menționăm că Vladlen Tatarski a fost ucis duminică în explozia unei bombe, într-o cafenea, la Sankt Petersburg, unde participa la o conferinţă a unei organizaţii – ”Cyber Z Front” – în favoarea operaţiunii forţelor ruse în Ucraina.

Cel puţin alte 32 de persoane au fost rănite în asasinat, dintre care opt erau în continuare în stare gravă.

De asemenea, vă amintim că tânără în vârstă de 26 de ani, Daria Trepova, a fost arestată rapid şi prezentată de către autorităţile ruse ca având legături cu opozantul istoric al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi.

Ultimele secunde înaintea exploziei:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *