Social

VIDEO. „El de mai bine de 42 de zile, a refuzat alimentarea”. Șoferul care a spulberat cu mașina doi cicliști la Stăuceni e în greva foamei

Șoferul în vârstă de 48 de ani, care la sfârșitul lunii februarie, a accidentat doi cicliști minori în preajma localității Stăuceni, iar ca rezultat, unul din ei a decedat, e în greva foamei. Procurorii susțin că acesta nu este de acord cu măsura preventivă aplicată în privința sa. Potrivit avocaților inculpatului, clientul lor nu a mai mâncat de 42 de zile. Părinții celor doi copii califică gestul inculpatului drept o tentativă de victimizare, potrivit Moldova1 și Realitatea.md.

Inculpatul nu s-a prezentat astăzi la ședința de judecată. El a transmis instanței o scrisoare prin care își argumentează absența, invocând motive personale. Avocatul acestuia, Andrian Cojocaru, ne-a declarat însă că l-a vizitat vineri pe clientul său în penitenciar și a constatat că acesta se simte rău.

„El de mai bine de 42 de zile, de pe 16 mai, a refuzat alimentarea. Avem confirmarea de la medicii din penitenciar că starea este de gravitate medie. Eu astăzi am făcut un demers instanței, pentru ca instanța să permită să fie supus controlului medical de medici independenți”, a declarat Andrian Cojocaru.

De asemenea, avocatul a mai făcut un demers în instanță prin care a solicitat ca inculpatului să-i fie oferită posibilitatea de a se vedea cu rudele. Solicitarea avocatului a fost criticată dur de Alexandru Coșcodan, tatăl lui Valerian, baiatul decedat în accident. Acesta este de acord cu măsura preventivă aplicată inculpatului.

„Eu consider acest fapt foarte corect ca părinte, care nu o să-mi văd copilul niciodată. Nu ar fi corect ca inculpatul să-și vadă soția și copiii. Poate este inuman, poate este incorect, dar este decizia mea de ce nu am fost de acord cu acest demers al avocatului inculpatului”.

Șoferul a mai cerut recuzarea procurorului de caz care insistă ca acesta să rămână în arest preventiv.

La rândul său, Alexandru Botnaru, procurorul de caz, spune că, aflat în stare de arest, inculpatul nu se prezintă în instanță.

„Dacă va fi aplicată o măsură preventivă mai blândă, există riscul ca dumnealui în continuare să nu se prezinte. Consider că acțiunile inculpatului cu privire la înaintarea cererii de recuzare și a grevei foamei este o poziție a lui față de dezacordul cu privire la aplicarea măsurii preventive. Nu vreau să comentez, nu sunt temeiuri pentru a fi recuzat”, afirmă procurorul de caz.

Menționăm că în prezent, șoferul se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13.

Vă amintim că la 22 februarie, un șofer în vârstă de 48 de ani, a spulberat doi cicliști minori la Stăuceni, unul dintre care ulterior a decedat la spital.

De menționat că bărbatul este învinuit de încălcărea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, fapt ce a dus la decesul unei persoane. Mai exact, bărbatul, fiind privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, intenționat s-a urcat la volanul unui automobil, după care s-a pornit spre Stăuceni. În timpul deplasării, conducătorul auto nu a manifestat prudența sporită la trafic și a lovit doi cicliști de 13 ani care se deplasau regulamentar pe marginea carosabilului în aceeași direcție.

Astfel, în rezultatul producerii accidentului rutier, unui minor i-au fost cauzate leziuni corporale medii, iar celălalt minor, în urma traumelor suferite, a decedat peste trei zile la spital.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *