CSI / RusiaInternaționalRăzboi

VIDEO. Imagini cu rămășițele rachetei care a intrat în spațiul aerian din Belarus. „Ucraina nu exclude o provocare deliberată din partea statului terorist al Rusiei”

Ministerul ucrainean al Apărării, Oleksei Reznikov a declarat că este pregătit să investigheze incidentul din Belarus de joi, 29 decembrie, care a implicat o rachetă sol-aer S-300 care ar fi pătruns în spațiul aerian al țării, relatează Kyiv Independent.

„O astfel de investigație poate implica experți din țări care nu oferă sprijin Rusiei sub nicio formă”, a spus ministerul.

Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că apărarea aeriană a doborât joi, o rachetă ucraineană S-300 în regiunea de frontieră Brest. Ca urmare, Belarusul l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei la Minsk.

”Am cerut Ucrainei să efectueze o investigație amănunțită asupra tuturor circumstanțelor lansării rachetelor, să-i aducă pe cei responsabili în fața justiției și să ia măsuri cuprinzătoare pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente în viitor. Ceea ce ar putea duce la consecințe catastrofale pentru toată lumea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Anatoly Glaz.

De asemenea, ministerul Apărării al Ucrainei a spus că Ucraina este conștientă de încercările Rusiei de a implica Belarus în războiul împotriva Ucrainei.

„Ucraina nu exclude o provocare deliberată din partea statului terorist al Rusiei, care ar fi putut programa o rută pentru rachetele sale de croazieră pentru a provoca interceptarea acestora în spațiul aerian din Belarus”, se arată în comunicat.

Imagini cu rămășițele rachetei care a intrat în spațiul aerian Belarus

Presa de stat din Belarus a postat pe pagina de Twitter imagini cu rămășițele rachetei care au căzut de joi dimineața la Brest, după ce Minskul a spus că a doborât un S-300 ucrainean deasupra teritoriului său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *