Actualitate

VIDEO/ Inundații puternice au spălat India: 24 de oameni au murit

Printre victime se numără și cinci copii. Multe persoane sunt date dispărute, sunt temeri ca numărul morților să fie tot mai mari. Mai multe case din districtul Kottayam, din statul Kerala, au fost distruse complet de viituri.

Mii de oameni au fost evacuați și au fost create peste 100 de tabere pentru refugiați. Elicoptere ale armatei survolează zona și asigură provizii pentru persoanele izolate.

Ploile abundente au provocat, de asemenea, alunecări de teren mortale. Pentru salvarea supraviețuitorilor din zonele afectate sunt folosite bărcile pescarilor, deoarece porțiuni mari de drum au fost distruse și acoperite de arbori căzuți.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini dramatice cu intervențiile pentru salvarea oamenilor, dar și cu casele luate de ape.

În 2018, aproximativ 400 de oameni au murit și peste un milion au fost strămutați din cauza celor mai grave inundații din Kerala din ultimul secol.

O evaluare efectuată de guvernul federal în același an a constatat că statul, care este traversat de 44 de râuri, este printre cele zece cele mai vulnerabile la inundații.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *