Externe

VIDEO. Italia sub ape. Imagini dramatice: Un copil e salvat din apele care depășesc un metru adâncime, în orașul Cesena. Numărul morților a ajuns la 5

Mii de persoane sunt strămutate din regiunea Emilia Romagna, circulația trenurilor e oprită, iar școala este suspendată din cauza ploilor din ultimele zile. Municipalitatea din Bologna a anunțat cod roșu de alertă, iar ploile continuă și astăzi. Până acum s-au raportat două persoane decedate din cauza inundaților, iar alte patru sunt date dispărute, informează Agenția italiană de știri, ANSA.

UPDATE// 13.23. Vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, anunță că din punctul său de vedere  este oportună amânarea Marelui Premiu de la Imola, programat în acest weekend, având în vedere urgența meteo nefavorabilă care afectează Emilia-Romagna, relatează Corriere di Bologna.

Există speranța, în cazul în care amânarea va deveni oficială, ca această cursă să poată fi organizată ulterior.

Pentru Salvini, în această etapă ”este necesar să se concentreze toate eforturile pentru a face față urgenței”, evitându-se totodată supraîncărcarea traficului într-o zonă greu încercată. Salvini este în contact permanent cu președinții regiunilor Francesco Acquaroli (Marche) și Stefano Bonaccini (Emilia-Romagna) și a mulțumit Gărzii de Coastă, care a pus deja la dispoziție cinci ambarcațiuni rapide, 25 de militari, două elicoptere și un avion ATR 42 pentru operațiunile de salvare.

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, l-a sunat în această dimineață pe guvernatorul regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, pentru a-i exprima apropierea și solidaritatea sa față de comunitățile din Emilia-Romagna afectate de dramatica situație de urgență cauzată de vremea rea. A transmis de asemenea condoleanțe pentru cele cinci victime anunțate până acum.

Menționăm că situația din Emilia Romagna, regiune din nord-estul Italiei, cu ieșire la Marea Adriatică, este din ce în ce mai dramatică din cauza situației de urgență cauzată de condițiile meteorologice nefavorabile care a afectat și regiunile învecinate.

În timpul nopții de marți au avut loc noi inundații, apa a invadat drumurile și casele din multe orașe: de la Cesena la Faenza, de la Riccione la Lugo.

Sursa foto: Facebook: Pagina Ambientale – Reggio Emilia

Operațiunile de salvare sunt dificile, iar locuitorii sunt rugați să urce la etajele superioare ale caselor lor. Bilanțul este dramatic, cu două victime și mai multe sunt date dispărute.

Un bărbat, care fusese dat dispărut, a fost găsit ulterior mort în timpul nopții la Forlì. El locuia la parterul unei case care a fost inundată de apele râului Montone, din apropiere.

O altă persoană a murit  în Ronta di Cesena. Un bărbat de 70 de ani a fost găsit mort, iar corpul său a fost recuperat de pompieri. Soția sa este încă dispărută.

Mii de oameni au fost evacuați în urma structurilor inundate și a râurilor inundate sau revărsate, care au ieșit din matcă, relatează Corriere della Sera.

În Cesena, oamenii au fost nevoiți să se urce pe acoperișuri, așteptând să fie duși în siguranță de elicoptere. La Forlì, primarul a anunțat „cea mai gravă situație de până acum”.

Școlile au fost închise și miercuri, 17 mai, la Bologna și în celelalte municipalități afectate de inundații.

Situație dramatică și la Faenza, în zona Ravenna, unde apa a intrat în centrul orașului și numeroase persoane au fost evacuate. Tot în zona Ravenna, râul Santerno a ieșit din matcă în timpul nopții și au fost primite noi persoane evacuate în centrele amenajate.

Riccione, localitate la malul Mării Adriatice, este practic sub ape. În zona Bologna, râul Sillaro a fost de asemenea inundat. Între timp, se înmulțesc fotografiile și mesajele pe rețelele de socializare ale oamenilor din Faenza, Ravenna și Cesena, care cer ajutor în timp ce casele lor sunt invadate de apă.

Între timp, continuă să plouă: s-a calculat că au căzut 130 mm de ploaie în doar 24 de ore. Prognozele nu promit nimic bun: pentru astăzi a fost emisă o nouă alertă meteo roșie pentru o mare parte din regiunea Emilia-Romagna din cauza râurilor, alunecărilor de teren și a furtunilor marine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *