Externe

VIDEO/ Liderul de la Kiev glumește pe seama tentativelor de asasinare a sa: „Vă amintiți acel film?” Planul Ucrainei în cazul pierderii președintelui

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a glumit luni despre tentativele Rusiei de a-l asasina însă a afirmat că Ucraina are un plan în eventualitatea în care rușii vor reuși.

Într-un interviu acordat jurnalistului Jonathan Swan de la Axios, liderul de la Kiev a afirmat că tentativele repetate ale Rusiei de a-l asasina îi amintesc de faimosul film Ziua cârtiței din 1993 în care Bill Murray a jucat rolul principal.

Volodimir Zelenski a supraviețuit unor tentative repetate de asasinare, în special în primele zile ale războiului când Rusia plănuia să cucerească rapid țara și instaleze un guvern marionetă la Kiev.

Președintele Ucrainei, a menționat că orice persoană s-ar teme când află despre o tentativă de asasinare a sa „pentru prima, a doua, treia și a patra oară”.

„Dar când devine repetitiv, vă amintiți de acel film, ‘Ziua cârtiței’?. Mă trezesc în fiecare dimineață și este la fel”, i-a spus Volodimir Zelenski jurnalistului de la Axios.

Planul Ucrainei în cazul asasinării lui Volodimir Zelenski

Tot luni, Volodimir Zelenski a subliniat în cadrul unei intervenții prin apel video la Forumul Economic Mondial de la Davos că Ucraina este o republică semiprezidențială și că executivul de la Kiev are mai multe opțiuni în cazul asasinării sale sau a altui lider din conducerea țării.

„Conform legislației noastre, există cineva care să guverneze statul. Noi, premierul și președintele Parlamentului, am fost pregătiți și împărțiți. Avem o republică semiprezidențială. Am înțeles că dacă ar exista o pierdere, vom fi pregătiți pentru acest proces”, a afirmat el, citat de Ukraîinska Pravda.

„Am împărțit Cabinetul în 2 părți pentru ca țara să fie protejată chiar și de astfel de rezultate”, a adăugat Volodimir Zelenski.

El a glumit și în cadrul acestei intervenții despre posibilitatea asasinării sale, afirmând că rușii au investit „atât de mult efort, atât de multă energie și bani. Sunt gata să-i ajut… dar dimineața mă trezesc de fiecare dată. Prin urmare, o tratez filozofic”, a spus șeful statului ucrainean.

De asemenea, liderul ucrainean a spus însă că posibilitatea asasinării sale rămâne o amenințare zilinică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *