Ucraina

Președintele Ucrainei a vizitat Odesa. „Am fost informat despre situația din Marea Neagră”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat duminică, 2 iulie, oraşul Odesa din sudul ţării, unde s-a întâlnit cu comandantul Marinei, care l-a informat, printre altele, despre situaţia din Marea Neagră.

”Astăzi, regiunea Odesa. Un raport al comandantului Marinei Forţelor Armate ale Ucrainei, Oleksii Neijpapa”, a relatat canalul Telegram al lui Volodimir Zelenski, unde a fost publicat şi un videoclip cu imagini de la întâlnire.

Astfel, în cadrul reuniunii au fost abordate ”multe teme importante”, inclusiv situaţia operaţională din Marea Neagră, capacităţile defensive ale marinei şi strategia de dezvoltare a marinei ucrainene în timpul războiului şi pentru perioada postbelică, precizează sursa citată.

”Am discutat rezultatele provizorii şi perspectivele de dezvoltare a programului de drone navale şi a programului de rachete”, a arătat președintele ucrainean.

Potrivit unui comunicat al biroului prezidenţial, Neijpapa l-a informat, de asemenea, pe preşedinte cu privire la progresele înregistrate în vederea creării unui corp de puşcaşi marini, potrivit EFE.

Într-un mesaj anterior, liderul de la Kiev îi felicitase pe membrii marinei ucrainene, care îşi sărbătoresc astăzi ziua profesională. ”Suntem mândri de voi. Suntem tot mai puternici. Învingem”, a scris el.

Sursa Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *