ActualitateCSI / RusiaUE / Nato

VIDEO/ Propaganda rusă lansează noi amenințări la adresa NATO. Deputat rus: „Nu ne pasă câte țări distrugem”

Propaganda rusă lansează noi amenințări la adresa NATO. Parlamentarul rus Alexei Juravliov, vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Duma de stat, a amenințat din nou cu un război nuclear, comentând perspectiva aderării Finlandei și Suediei la Alianța Nord-Atlantică.

„Suedezii și finlandezii trebuie să înțeleagă un lucru: ne vom lupta direct cu ei doar dacă intrăm în război cu NATO. Și dacă intrăm în război cu NATO, atunci războiul nu va fi cu drone, ci cu arme nucleare”, a declarat el la postul TV Rossia-1, potrivit unei înregistrări postate pe Twitter de Anton Gherașenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne.

„Și nu contează pentru noi câte țări distrugem – 28 sau 32. Ttrebuie să înțeleagă clar acest lucru. Avem destule (arme) pentru ele, avem destule pentru toate”, a mai spus Juravliov.

Acesta a susținut că Finlanda, cu o populație de 5,5 milioane de locuitori, nu ar avea „nicio șansă” de a supraviețui unui război nuclear, spre deosebire de Statele Unite, unde trăiesc peste 300 de milioane de oameni și unde „teoretic, cineva ar putea supraviețui”.

De asemenea, deputatul a mai susținut că finlandezii sunt „naziști”, pentru că „au scos recent zvastica de pe emblema Forțelor Aeriene”.

Declarația vine după ce Finlanda și Suedia au transmis oficial cererea de a adera la NATO, renunțând astfel la politica lor de nealiniere, din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Sperie lumea.NATO si SUA au destule arme nucleare sa faca praf Rusia .Moskova va arde pinaa la temelie.Rusii cred ca altii numai vor muri iar ei nu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *