Externe

VIDEO. Se reaprind Balcanii: Ciocniri violente între forțele speciale kosovare și ofițerii sârbi. Armata sârbă este în alertă maximă

Se reaprind Balcanii. Au fost ciocniri violente între forțele speciale kosovare și ofițerii autoguvernamentali sârbi din comunitățile cu o populație predominant sârbă. Evenimenele au avut loc vineri în nordul Kosovo, informează RTS TV.

Potrivit postului, în special în comunitatea din Zvechan, forțele speciale Kosovare au folosit grenade lacrimogene. Coloane de vehicule blindate ale poliției se deplasează în clădirile organismelor locale de autoguvernare din Kosovska Mitrovica, Leposavic, Zubin Potok.

În aceste localități, sirenele sună, avertizează asupra pericolului, iar orele din școli sunt întrerupte. În drum spre Leposavic, locuitorii ridică baricade.

De la ce a pornit totul?

Situația din nordul Kosovo, unde locuiesc predominant sârbi, s-a complicat după ce noii șefi ai organismelor locale de autoguvernare, albanezii kosovari, au depus jurământul cu o zi înainte, în timp ce sârbii au boicotat recentele alegeri municipale.

Președintele sârb a pus armata sârbă în alertă maximă

Președintele sârb Aleksandar Vučić a pus vineri armata în alertă maximă, a informat ziarul sârb Novosti.

Unitățile armatei s-au îndreptat spre granița administrativă dintre Serbia și provincia autonomă Kosovo, precizează publicația.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Si pe unii si pe ailalti ii maninca-n fund ca pe maimute.
    Nu stiu de ce ,dar am impresia ca niste baieti de mai la est ,s-au amestecat acolo ,ca sa creeze un nou focar de razboi in Europa.
    Or fi avand ei probleme pe langa casa ?
    Intreb si eu pentru un prieten

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *