CSI / Rusia

VIDEO. Soloviov a testat o vestă antiglonț la un poligon de tragere, destinată recruților ruși. „Ei spun că toate sunt lucruri greșite”

Prezentatorul TV Vladimir Soloviov a vrut să demonstreze cât de bune și rezistente sunt vestele antiglonț pe care le primesc recruții ruși, susține acesta, care a și testat una la un poligon de tragere. Deși susține că armurile de corp pe care le dă Moscova rușilor mobilizați sunt trainice, se pare că propagandistul Kremlinului nu a avut curaj să verifice vesta pe propria piele, dar a folosit un manechin, scrie Hotnews.

Cu câteva zile în urmă, Soloviov a luat o cască militară pe cap pentru a le demonstra recruților ruși cât de bune sunt, de fapt, echipamentele pe care le primesc.

Propagandistul rus a lăudat și vestele antiglonț primite de rușii mobilizați și a promis că va testa personal una la un poligon, după o serie de laude în timpul emisiunii sale.

„Ei spun că plăcuțele din vestele lor antiglonț nu sunt cele care trebuie. Ei spun că toate sunt lucruri greșite. Aceasta este vesta antiglonț”, arată propagandistul înspre una adusă la el pe masă.

Soloviov a fost la poligon pentru test, potrivit unei înregistrări distribuite de jurnalistul Francis Scarr de la BBC. A tras de la o distanță de 5 metri cu muniție de calibru 5.45 mm, care este standard NATO.

„Am tras special acolo”

”Am tras special în zonele laterale pentru că acolo armura este mai slabă”, a declarat acesta.

După ce a observat că unele gloanțe au ricoșat, Soloviov s-a dus să inspecteze starea vestei antiglonț, concluzionând că placa balistică a rezistat unui tir cu muniție de calibru 5.45 mm.

„Sunt vești bune”, spune Soloviov, care pare că răsuflă ușurat după experimentul său în care a folosit un manechin.

Soloviov a arătat spre cameră placa balistică pe care a scos-o din vesta antiglonț testată, care prezenta găuri în zona exterioară și pe lateral, relatează sursa citată.

„Este o armură de corp antiglonț excelentă!”, a exclamat propagandistul favorit al lui Putin la sfârșitul experimentului.

Vladimir Soloviov a fost exceptat de la mobilizarea ordonată de Putin în luna septembrie, după ce Ministerul rus al Apărării a luat decizia de a nu trimite pe front figurile din mass-media rusești care promovează narațiunea oficială a Kremlinului privind războiul din Ucraina, relatează Insider.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *