CSI / Rusia

VIDEO. Cu casca miliatră pe cap, propagandistul lui Putin le arată recruților ruși ce echipamente bune primesc: „Ce mai vreți?”

Prezentatorul TV Vladimir Soloviov, și propagandistul favorit al lui Putin, a luat o cască militară pe cap pentru a le demonstra recruților ruși cât de bune sunt de fapt echipamentele pe care le primesc, scrie Hotnews.

„Ce oferă Moscova?”, își începe Soloviov monologul adresat „celor care se plâng de ce primesc”.

„Ei spun că plăcuțele din vestele lor antiglonț nu sunt cele care trebuie. Ei spun că toate sunt lucruri greșite. Aceasta este vesta antiglonț”, arată propagandistul înspre una adusă la el pe masă.

De asemenea, Soloviov susține că va merge personal la un poligon și va testa vesta antiglonț și casca adusă în emisiune, arătând apoi că aceasta are toate lucrurile necesare unui soldat de pe un câmp de luptă modern.

„Poți s-o iei pe cap sau s-o dai jos, indiferent ce faci cu ea nu se va sparge doar așa. Ochelarii tactici sunt excelenți. [Casca] are tot ce-i trebuie și nu lipsește nimic”, insistă acesta.

„Uitați-vă și voi, calitatea este excelentă! Totul e în regulă”, mai spune acesta înainte de a-și pune casca pe cap. „Grozav!”, concluzionează el după ce probează echipamentul.

„Mai mult, primiți mănuși, toate acestea sunt plătite de Moscova”, mai spune Soloviov după care trece să prezinte alte echipamente pe care teoretic ar trebui să le primească recruții ruși: cotiere, genunchiere, „ce mai vreți în afară de astea?”.

„Izoprenuri, primiți și un sac de dormit. Ia uite-l aici”, își continuă el prezentarea. „Aveți un sac de dormit, aveți în plus și cizme Yeti”, le transmite el recruților ruși.

Propaganda rusească încearcă să acopere lipsurile din depozitele militare

Prezentarea propagandistului vine după ce într-o altă emisiune a sa de săptămâna trecută el i-a criticat dur pe recruții ruși care se plâng de echipamentele și instrucția primită după ce au fost încorporați în forțele armate ca urmare a decretării mobilizării parțiale pe 21 septembrie.

„Ce ați făcut pe terenul de antrenament pentru a fi pregătiți pentru luptă? Sau credeți că toată lumea vă este datoare vouă? Voi ce datorați statului, ce datorați patriei-mamă? Nu am pus niciodată aceste întrebări”, afirma el, printre altele, la momentul respectiv.

Comentariile sale au venit după ce pe platformele de socializare și canalele de Telegram din Rusia a apărut un val de înregistrări video filmate chiar de recruții ruși în care aceștia se plâng de echipamentul primit, instruire sau condițiile în care sunt ținuți în cazarme.

Între emisiunea anterioară a lui Soloviov și cea de acum pe rețelele social media rusești s-a viralizat o nouă înregistrare video care arată cum un ofițer este amenințat de recruții nemulțumiți de față de condițiile în care sunt ținuți, de lipsa medicamentelor, a pregătirii și a echipamentelor militar sau lipsa lor.

„Voi veni la sediile voastre și voi începe să vă rup fiecăruia mădularele, unul câte unul. La fiecare 15 minute până voi primi răspunsuri la întrebările mele și mai precis până voi vedea acțiuni concrete”, l-a amenințat unul dintre recruți pe ofițer.

„Nu respecți un ordin direct al comandantului suprem cu privire la furnizarea de uniforme și accesorii, cu privire la pregărirea celor mobilizați. În esență, sabotați ordinele comandantului suprem. Trebuie să fii arestat”, i-a mai spus recrutul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *