CSI / Rusia

VIDEO / Soloviov din nou delirează: „Noi purtăm războaie în scopuri pașnice”

Un nou moment suprarealist a avut loc la televiziunile rusești, propagandistul favorit al lui Putin, Vladimir Soloviov afirmând în timpul emisiunii sale difuzate de postul Rossiya-1 că rușii poartă războaie în scopuri pașnice, relatează Hotnews.

Discuția privind războaiele în scopuri pașnice ale Rusiei începe după o intervenție a politologul Dmitri Kulikov care afirmă că „în Occident se spune deschis acum că ei planifică ani de zile de conflict armat [în Ucraina]. Din înțelegerea mea, noi i-am tot îndemnat să se oprească: Nu o faceți, nu merită”.

Ulterior, Kulikov a fost întrerupt de Soloviov, prezentatorul de la Rossiya-1, care este prezentată sub forma unei „dezbateri”, acesta intervenind pentru a spune că „principala diferență între noi și ei [Occident] este că noi tot căutăm pace dar ei cer înfrângerea noastră”.

„Cât timp purtăm războaie în speranța păcii, spre deosebire de [obiectivul] victoriei finale asupra Occidentului, ne vom tot lovi de dificultăți”, adaugă acesta.

Vă amintim că ieri, 8 septembrie, Soloviov a apărut într-o emisiune cu vânătăi, declanșat un val de ironii.

De asemenea, acesta a părut mai relaxat comparativ cu intervențiile avute în ultimul timp la adresa șefului diplomației europene Josep Borrell, pe care l-a numit un admirator al dictatorului spaniol Francisco Franco, și a cancelarului german Olaf Scholz, despre care a spus că îl are pe Hitler drept model și idol.

Într-un alt monolog îndelungat susținut într-o altă emisiune, difuzată la sfârșitul lunii august, el a părut să uite inclusiv de propaganda oficială a Kremlinului, vorbind despre „războiul”, și nu „operațiunea militară specială”, din Ucraina, și afirmând că acesta a început în 2014, o referință la războiul separatist din Donbas.

De nenumărate ori, Kremlinul a negat că îi susține în vreun fel pe separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei, afirmând în schimb că aceștia sunt „patrioți” ce luptă benevol împotriva „oprimării” ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *