CSI / RusiaExterne

VIDEO/ Televiziunile rusești îl compară pe Boris Johnson cu regina Elisabeta I: „A trmis pirații în Ucraina”. Câți au numărat rușii

Un nou moment interesant a avut loc la televiziunile rusești, premierul britanic Boris Johnson a fost comparat cu regina Elisabeta I deoarece ar trimite „pirați” să lupte în Ucraina.

O înregistrare video cu momentul care a avut loc la televiziunea Rossiya-1 a fost distribuită pe Twitter de jurnalistul Francisc Scarr de la BBC.

„Cine conduce [armata ucraineană], cine o direcționează?”, întreabă unul dintre invitați înainte de a-și răspunde singur că „până la urmă, chiar înainte ca teoria războiului hibrid să apară în științele militare, britanicii foloseau aceste metode din plin”.

„Vă veți aminti de pirateria lor, de exemplu. Altfel spus, pirații nu s-au asociat cu statul britanic dar [căpitanul Francis] Drake a primit recompense din partea reginei. Pirații au fost cei care au obținut practic supremația navală când a fost acea dispută navală dintre Spania și Marea Britanie”, a adăugat acesta, făcând referire la războiul anglo-spaniol dintre 1585–1604.

Câți „pirați” britanici au numărat rușii în Ucraina

„Același lucru se întâmplă acum”, insistă invitatul, afirmând că Londra ar fi trimis 3.000 de oameni în Ucraina. Acesta lasă de înțeles că numărul real ar putea fi mult mai mare întrucât cifra vehiculată este „doar pe baza informațiilor din domeniul public”.

„În mod oficial ei [oficialii britanici] n-au nimic de-a face cu ei dar în realitate vedem că acești oameni sunt pe deplin coordonați și direcționați de Forțele Armate ale Marii Britanii, ei servesc interesele Coroanei și sunt în esență instructori și supervizori care țin laolaltă Forțele Armate ucrainene care se destramă”, a adăugat acesta.

Marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că este „sigur” că liderii separatiști pro-ruși din Donbas ar fi dispuși să asculte un apel al Marii Britanii cu privire la soarta celor doi britanici condamnați la moarte după ce au luptat de partea ucraineană în regiunea Donbas.

Afirmațiile lui Peskov au venit după ce liderul separatiștilor din Donețk, Denis Puşilin, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că nu va schimba pedeapsa celor doi britanici și a marocanului condamnat la moarte alături de ei.

Amintim că Aiden Aslin, Shaun Pinner și Brahim Saadoun au fost condamnați la moarte pe 9 iunie de Curtea supremă a Republicii Populare Donețk, o entitate nerecunoscută de către comunitatea internațională, în urma unui proces-spectacol.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *