Externe

VIDEO. Tentativă de asasinat asupra premierului Japoniei. Suspectul, imobilizat și arestat

Premierul japonez Fumio Kishida a fost evacuat sâmbătă, după ce un bărbat a aruncat un dispozitiv exploziv în direcția sa în timp ce se afla la un eveniment de campanie, într-un port din vestul Japoniei. Suspectul, în vârstă de 24 de ani, a fost ulterior imobilizat și arestat.

Imagini cu momentul presupusei tentative de asasinat au fost surpinse de participanții la mitingul de campanie. În filmarea de zece secunde poate fi observat dispozitivul exploziv, care era o bombă fumigenă, aruncat spre premierul Kishida. O gardă de corp reacționează prompt și îndepărtează dispozitivul cu o servietă, după care se grăbește să îl evacueze pe premier.

Imagini de la postul național de televiziune NHK l-au arătat pe prim-ministru întorcându-se pentru a privi înapoi în timp ce o persoană a fost reținută de forțele de securitate și oamenii s-au îndepărtat, unii țipând.

Câteva secunde mai târziu, s-a auzit o explozie. În incidentul de sâmbătă, bomba fumigenă a fost aruncată dintr-o mulţime de câteva sute de oameni. Potrivit martorilor prezenţi, explozia s-a produs la câteva secunde după ce presupusul autor al atacului fusese imobilizat la sol.

În urma exploziei nu au fost persoane rănite, însă incidentul aduce aminte de asasinarea, anul trecut, pe 8 iulie, a fostului premier Shinzo Abe, în timpul unui discurs electoral în orașul Nara din vestul țării.

Atacatorul, care a fost prins chiar la fața locului, și-a confecționat singur arma și a tras de la mică distanță asupra lui Abe, glonțul atingându-i inima. Deși transportat la spital, medicii nu i-au mai putut salva viața lui Shinzo Abe.

Atacul de sâmbătă are loc înaintea alegerilor locale la nivel național, inclusiv a mai multor alegeri parțiale pentru Parlament, votul fiind programat pentru 23 aprilie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *