ExterneRăzboi

VIDEO/ Un nou atac în Crimeea. Sediul flotei rusești de la Marea Neagră, din Sevastopol, lovit de o dronă

Război în Ucraina, ziua 178. O dronă care ar aparține armatei ucrainene a intrat se pare deliberat în acoperișul sediului flotei rusești de la Marea Neagră, care se află în Sevastopol, Crimeea, potrivit guvernatorului regiunii. De altfel, în ultima perioadă din ce în ce mai multe explozii au avut loc în puncte de logistică ale Moscovei precum și baze aeriene din sudul regiunii controlate de ruși în Ucraina dar și dincolo de frontieră, arată o analiză a Ministerului Apărării din Marea Britanie. Rușii și-a activat sistemele de apărare antiaeriană, transmite Agerpres.

Mai multe detalii despre o explozie în Crimeea au apărut sâmbătă dimineața, fiind vorba despre un vehicul aerian fără pilot care s-a prăbuși în sediul Flotei ruse din Marea Neagră, la Sevastopol, transmite The Guardian.

IZ.RU relatează pe Telegram că potrivit guvernatorului din Sevastopol, Mihail Razvojaev, o dronă a zburat în acoperișul sediului Flotei din Marea Neagră.

„Drona a fost doborâtă chiar deasupra Statului Major al flotei, a căzut pe acoperiş şi a luat foc”, a scris Razvojaiev pe contul său de Telegram.

Incidentul „nu a provocat pagube majore”, nici răniţi, a adăugat el, atribuind atacul forţelor ucrainene. Acesta este cel de-al doilea atac cu dronă împotriva Statului Major al flotei ruse la Marea Neagră, la Sevastopol, în mai puţin de o lună.

La 31 iulie, o dronă a lovit curtea Statului Major al flotei, făcând cinci răniţi printre angajaţi şi ducând la anularea tuturor festivităţilor prevăzute să aibă loc cu prilejul Zilei Flotei ruse.

Acuzată de Rusia de acel atac, Ucraina a dezminţit că ar fi fost implicată, calificând acuzaţiile drept „o provocare”.

Noul incident are loc în contextul în care explozii şi atacuri vizând infrastructuri militare ruse se înmulţesc în Crimeea.

Joi seară, forţele ruse au doborât o dronă în apropierea unui aerodrom militar din Sevastopol. Totodată, sistemul de apărare antiaeriană a fost activat sâmbătă la Evpatoria, în vestul Crimeii, potrivit guvernatorului peninsulei, Serghei Aksionov.

Incidentul „nu a provocat pagube, nici răniţi”, a dat el asigurări pe Telegram. Într-o nouă analiză, un oficial occidental a spus că jumătate din aviața navală de la Marea Neagră a Rusiei a fost scoasă din uz, în urma exploziilor raportate la baze aeriene, transmite Reuters.

Tass a citat un oficial local care spune că forțele antiaeriene ale Rusiei au doborât șase drone ucrainene trimise să atace orașul Nova Kahovka, la este de orașul Herson.

Ucraina spune că preluarea controlului în Herson este una dintre prioritățile sale principale.

Pe de altă parte, agenţia EFE relatează că autorităţile ucrainene au informat sâmbătă că în timpul zilei de vineri şapte civili şi-au pierdut viaţa în regiunea Doneţk (est) în urma atacurilor ruse, iar 13 civili au fost răniţi.

„Rusia continuă să ucidă civili”, a scris pe Telegram şeful administraţiei militare a provinciei, Pavlo Kirilenko.

„La 19 august, ruşii au ucis şapte civili rezidenţi în regiunea Doneţk: patru în Bahmut, unul în Druzba, unul în Kostiantinivka şi unul în Pivnicine. Alte 13 persoane au fost rănite”, a menţionat el.

Astfel, potrivit datelor citate de ziarul Ukrainska Pravda, cu aceste decese numărul victimelor în rândul civililor din Doneţk de la începutul invaziei ruse, în februarie, se ridică la 751 de morţi şi 1.941 de răniţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *