CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Val de atacuri cu rachete în Ucraina, înainte de Ziua Victoriei. Rusia fascistă a atacat Kievul și Odesa

Război în Ucraina, ziua 439. Ocupanții ruși au lansat peste noapte un atac de amploare cu rachete asupa mai multor ținte din Ucraina. În Kiev au fost raportate explozii, iar apărarea antiaeriană a doborât 30 de drone. Cinci oameni au fost răniți în atacuri, iar mai multe clădiri au fost distruse. O rachetă rusească a lovit și un depozit de alimente din Odesa, provocând un incendiu care s-a întins pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați, transmite Digi 24.ro.

Rusia a lansat în noaptea de duminică spre luni un val de lovituri cu rachetă asupra Kievului și în alte părți ale Ucrainei, în contextul în care autoritățile de la Moscova pregătesc ceremoniile de Ziua Victoriei, care vor avea loc marți.

Cel puțin cinci persoane au fost rănite în atacurile de la Kiev, a anunțat primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko. Trei dintre acestea au fost rănite în urma exploziilor dintr-un cartier rezidențial, iar alte două în urma prăbușirii unor drone, scrie The Guardian.

Rămășițele unor astfel de aparate au căzut pe o pistă a unui aeroport din oraș, iar alte fragmente au lovit o clădire cu două etaje și acoperișul unui bloc.

Administrația militară a orașului Kiev a raportat că cel puțin 30 de drone au fost doborâte deasupra capitalei. Au mai fost avariate șapte mașini.

Incendiu masiv în Odesa, după un atac cu rachete

Comandamentul Operațional Sud al armatei ucrainene a raportat că un depozit de alimente din Odesa a fost distrus după ce rușii au lansat din avion rachete de tip Kh-22. În urma loviturii a rezultat un incendiu care s-a întins pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați.

Din fericire, nu au fost raportate victime. Pompierii sunt la fața locului și încearcă să stingă flăcările. Alertele de raid aerian au răsunat ore în șir peste aproximativ două treimi din Ucraina.

De asemenea, presa locală a raportat explozii în regiunea de sud a Hersonului și în regiunea Zaporojie din sud-est.

Rușii intensifică bombardamentele la Bahmut

Apar tot mai multe semne că mercenarii Wagner au renunțat la planurile de a se retrage din Bahmut pe 10 mai, așa cu anunțase Evgheni Prigojin. După ce acesta a anunțat, duminică, 7 mai, că armata rusă i-a promis mai multe muniții, bombardamentele asupra forțelor ucrainene s-au intensificat, potrivit generalului Oleksandr Sîrskîi, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene.

Acesta crede că rușii intenționează să cucerească Bahmutul până la Ziua Victoriei, pe 9 mai, însă a dat asigurări că trupele ucrainene vor face tot ce pot pentru a împiedica acest lucru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *