RăzboiUcraina

VIDEO. Volodimir Zelenski a vizitat regiunea Sumî din nordul Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a vizitat regiunea Sumî din nordul Ucrainei în cadrul turneului său în zonele din țară care au fost afectate de invazia Rusiei, relatează Associated Press, citată de The Guardian.

Liderul de la Kiev s-a întâlnit cu oficiali și locuitori locali din orașul Okhtyrka, care a cunoscut lupte crâncene în 2022, dar nu a fost niciodată ocupat de ruși, și Trostianets, care a fost ocupat de armata lui Putin, timp de o lună și eliberat în luna martie 2022, notează AP.

Astfel, în ultimele șapte zile, liderul ucrainean a vizitat regiunile Herson și Harkov, părți ale acestora fiind recucerite anul trecut de la Rusia, în zona liniei de front de lângă Bahmut, în estul regiunii Donețk, și în Zaporojie, în sud.

De asemenea, adresându-se unei mulțimi de oameni într-o piață din Okhtyrka, președintele Ucrainei a promis că orașul va fi reconstruit.

„Nu vom lăsa nicio rană să rămână pe corpul statului nostru”, a afirmat el.

Menționăm că în Trostianets, Volodimir Zelenski a onorat soldații de la gara locală, unde autoritățile ucrainene spun că rușii au torturat prizonieri. Un locuitor a declarat pentru AP că vizita președintelui în oraș a însemnat foarte mult pentru el.

„Este un simbol al unității și al voinței de fier care a adus țara împreună”, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *