CSI / RusiaMoldovaPolitică

VIDEO. Zaharova, cu noi declarații halucinante la adresa R. Moldova, după expulzarea șefului „Sputnik Moldova”. „Ei nu înțeleg ce înseamnă democrația. Ei s-au învățat să scrie, s-au învățat să vorbească, doar că nu pot aplica în practică aceste lucruri”

Moscova reacționează la decizia autorităților de la Chișinău e a-l expulza pe șeful „Sputnik Moldova”, Vitalii Denisov, din R. Moldova. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat decizia drept o „atitudine inadecvată” a autorităților de la Chișinău față de procesele democratice, precum și față și drepturile și libertățile jurnaliștilor, scrie Newsmaker.md.

„Este o acțiune în lanț, o atitudine neadecvată a actualei guvernări de la Chișinău în ceea ce privește democrația. Ei nu înțeleg ce înseamnă democrația. Ei nu știu ce înseamnă libertatea cuvântului, drepturile și libertățile jurnalistului. Da, ei s-au învățat să scrie, s-au învățat să vorbească, doar că nu pot aplica în practică aceste lucruri. Eu o să amintesc despre canalele de televiziune rusești închise, reținerea sau neadmiterea pe teritoriul R. Moldova a politologilor și experților ruși. În acest context trebuie pusă și istoria cu „Sputnik Moldova”. E vorba de încălcarea legilor interne din R. Moldova… Dar nici nu mai văd rostul să vorbesc despre asta… Câte legi proprii a încălcat regimul Sandu…”, a declarat Zaharova.

Aceasta mai spune că Maiei Sandu nu i-ar păsa că încalcă legile Republicii Moldova, deoarece este cetățean al României.

„Da, R. Moldova este țara ei, dar despre ce țară a ei poate fi vorba, dacă ea are cetățenia română? Cred că nimeni nu a încălcat mai mult ca Maia Sandu legile din R. Moldova. Dar regimul ei și-a încălcat și obligațiile internaționale, iar toate aceste lucruri sunt fixate în contextul libertății cuvântului”, a adăugat Zaharova.

De asemenea, aceasta a reamintit în acest context decizia autorităților de la Chișinău de a retrage licența de emisie pentru cele 6 canale TV, sancționate pentru că au propagat dezinformarea în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, precum și deciziile autorităților de a reîntoarce din drum mai mulți jurnaliști, politologi sau experți ruși care ar fi vrut să intre în Moldova.

„Este o curățare a propriului spațiu informațional. În acest context trebuie să privim și istoria cu Sputnik, care se desfășoară sub ochii noștri”, a mai spus Zaharova.

Vă amintim că șeful „Sputnik Moldova”, cetățeanul Federației Ruse, Vitali Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pe un termen de 10 ani, susțin sursele Deschide.MD din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație. Astfel, în acest sens, Denisov a fost condus la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind obligat să părăsească teritoriul statului nostru.

Menționăm că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a confirmat expulzarea șefului biroului Sputnik la Chișinău și declararea acestuia drept persoană indezirabilă în Republica Moldova, pentru o perioadă de 10 ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Zaharova despre Maia Sandu : “Da, R. Moldova este țara ei, dar despre ce țară a ei poate fi vorba, dacă ea are cetățenia română? Cred că nimeni nu a încălcat mai mult ca Maia Sandu legile din R. Moldova”. Aici arata exact miezul problemei. Sefa statului are cetatenia romana. Zaharova nu s-a intrebat de ce oare ? Ba da, dar nu vrea sa afirme adevarul ! Are cetateia romana pt ca cele doua state sunt una si aceeasi tara. Raspunsul era foarte simplu, dar Zaharova nu vrea sa-i si afirme !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *