CSI / RusiaUcraina

VIDEO. Zaharova vorbește de „cyborgi” și „dragoste” după lucrările de a da jos simbolurile sovietice de pe Monumentul Patriei Mamă din Kiev

Lucrările de a da jos simbolurile sovietice de pe Monumentul Patriei Mamă din Kiev pentru a le înlocui cu simboluri ucrainene au făcut-o pe purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, să vorbească despre „cyborgi” și „dragoste” în o nouă intervenție bizară a sa, transmite Hotnews.

„Aceasta este esența regimului de la Kiev și a cyborgilor care se află în fruntea sa. Mama nu poate fi redenumită. Ea este unică. Și singurul lucru pe care îl poți face cu ea este să o iubești. Iar asta este ceea ce ei nu știu să facă”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram, potrivit TASS.

Jurnaliștii de la TASS, cea mai cunoscută agenție de presă a statului rus, notează de asemenea că Monumentul Patriei Mamă din Kiev este cea mai înaltă statuie din Europa, deși în realitate această distincție aparține unui monument asemănător din regiunea Volgograd a Rusiei.

„Monumentul Patriei Mamă„ din Kiev are o înălțime de 62 de metri, în timp ce „Monumentul Patria Mamă Ne Cheamă” din Volgograd are o înălțime de 85 de metri. Nu este clar dacă TASS face o confuzie aici sau nu consideră Rusia ca fiind parte a Europei, dată fiind noua directivă trasată de Kremlin în privința apropierii țării de Asia.

Comentariile acesteia vin după ce muncitorii ucraineni au început demontarea la sfârșitul lunii iulie a ciocanului şi secerei care împodobeau scutul de la dezvelirea monumentului de către liderul sovietic Leonid Brejnev în 1981, cu un deceniu înaintea dezmembrării URSS.

Tridentul ucrainean a înlocuit secera și ciocanul pe Monumentul Patriei Mamă din Kiev

Duminică dimineaţă, tridentul ucrainean a fost ataşat de scutul de 13 pe 8 metri pe care figura feminină din oţel inoxidabil îl ţine în mână.

În 2015, la un an după ce Rusia a anexat Crimeea în mod ilegal, Ucraina a adoptat o lege privind înlăturarea monumentelor comuniste sovietice şi redenumirea locurilor publice care purtau numele unor personalităţi comuniste sovietice.

Procesul s-a intensificat după declanșarea invaziei rusești pe scară largă în 2022, măsuri asemănătoare fiind luate și de către Polonia și statele baltice.

Ucraina estimează că lucrările la Monumentul Patriei Mamă din Kiev ar urma să fie finalizate până pe 24 august, când țara sărbătoreşte 32 de ani de independenţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *