Actualitate

Viktor Gușan, oligarhul de la Sheriff, deține imobile, o insulă, terenuri în Ucraina dar și pașaport

Proprietățile lui Victor Gușan din Ucraina sunt situate în orașul Vilkovo din delta Dunării, regiunea Odesa, în Odesa și Kiev.

Localnicii din Vilkovo au confirmat faptul că Victor Gușan este proprietarul unui conac din orășel. De altfel, localnicii cunosc despre Sheriff și nu ezită să menționeze despre holding atunci când vorbesc despre Gușan și proprietățile acestuia. Cei din Vilkovo mai povestesc că pe teritoriul conacului situat pe o insulă care-i aparține lui Gușan se află un turn de comunicații mobile, iar alte două turnuri de comunicații mobile sunt situate la granița cu România.

Insula privată din Vilkovo, oraș căruia i se mai spune „Veneția ucraineană” a fost închiriat de compania Sheriff pentru o perioadă de 50 de ani. Conacul se află după un gard înalt. Sheriff este gigantul economic care funcționează în Transnistria separatistă, controlată de Rusia. Gigantul deține mai multe afaceri – comerț, industrie, benzinării, finanțe, telefonie fixă și mobilă, producerea alcoolului și altele.

Paznicul conacului spune că Victor Gușan își vizitează proprietatea de o data sau două ori pe săptămână pentru odihnă. Bărbatul a confirmat că turnul de conexiune mobilă aparține companiei ucrainene de telecomunicații Intertelecom. Adresa proprietății lui Gușan este indicată drept beneficiara finală a serviciilor Intertelecom.

Oligarhul mai deține și un teren de 50 de ari în Vilkovo. Gușan mai are un conac pe insula Limba unde se află turnul de supraveghere pentru terenurile de vânătoare. Paza nu a permis jurnaliștilor să debarce pe insulă, dar de la înălțime se pot vedea livezi, ustensile de pescuit, baterii solare, foișoare și câteva clădiri.

În orașul Odesa, Gușan deține imobile în complexul „Sauvignon” – o casă de 600 de metri pătrați cu câteva terase, bucătărie de vară și pază. Afaceristul a cumpărat toate acestea în februarie 2014.

În Kiev, oligarhul deține un teren agricol. 

https://deschide.md/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *